Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.01.2010.

22:33

Mali napravio čudo - od 0:4 do 4:4

Malo fudbalsko čudo dogodilo se na otvaranju Kupa afričkih nacija, pošto je Mali u poslednjih 15 minuta nadoknadio četiri gola zaostatka protiv Angole.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Domaćin je vodio sa 4:0 posle dva pogotka Flavija i golova Žilberta i Manuča iz penala, a onda je Sejdu Keita u 78. smanjio na 4:1. Fredi Kanute je u 87. minutu postigao novi gol, a Keita i Jatabare su u nadokandi vremena doneli Maliju bod. U drugom meču A grupe Malavi u ponedeljak igra sa Alžirom.

Flavio Amado, napadač Al-Šababa iz Saudijske Arabije, postigao je dva gola glavom u 36. i 42. minutu i doneo Angoli prednost nakon prvog poluvremena.

Dva puta je sa ’bele tačke’ Angola postizala golove – prvi put Žilberto u 67. a zatim i Manučo u 74. minutu.

Fudbaler Barselone Sejdu Keita bio je tvorac preokreta, pošto je postigao prvi gol u 79. minutu. Posle toga je Fredi Kanute, igrač Sevilje, sjajnim golom glavom smanjio na 4:2, a Keita je volejom postigao novi gol. U četvrtom minutu nadoknade Mustafa Jabare je naleteo na loptu posle odbrane golmana i zakucao je u gol za veliki bod Malija.

Grupa A:
Angola – Mali 4:4 (2:0)
Malavi – Alžir ponedeljak 14.45h
Grupa B:
Obala Slonovače – Burkina Faso ponedeljak 17h
Grupa C:
Egipat – Nigerija utorak 17h
Mozambik – Benin utorak 19.30h
Grupa D:
Kamerun – Gabon sreda 17h
Zambija – Tunis sreda 19.30h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve