Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.01.2010.

15:25

Togo ipak ide kući

Fudbalski reprezentativac Togoa Tomas Doševi rekao je da se njegova ekipa ipak neće takmičiti na Afričkom kupu nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Deševi je dodao da Togo napušta Angolu, pošto je vlada pozvala nacionalni tim da se vrati u zemlju. Doševi je rekao da se reprezentativci, uprkos tome što su ranije u nedelju saopštili da će igrati na turniru, ipak vraćaju u Togo i da razumeju odluku vlade koja im je naredila da se vrate u zemlju.

"Potpuno razumemo odluku naše vlade da napustimo Angolu, pošto nismo dobili dovoljne garancije o bezbednosti. Mi smo želeli da igramo na turniru u čast poginulima, ali shvatamo", rekao je Doševi.

Doševi je rekao da će svi članovi reprezentacije doputovati u glavni grad Togoa Lome, pre nego što se vrate u svoje klubove.

Vlada Togoa optužila je danas organizatore takmičenja da nisu uspeli dovoljno da zaštite igrače.

Premijer Togoa Žilber Houngbo rekao je da je predsednički avion poslat u Angolu po reprezentativce.

"Angola i Afrička fudbalska konfederacija (CAF) nisu preduzele potrebne bezbednosne mere. Naša reprezentacija nije bila bezbedna", rekao je on.

U napadu koji se dogodio u petak u Angoli, poginuli su vozač autobusa, pomoćni trener i portparol reprezentacije Togoa, a povredjeno je osam ljudi.

Reprezentacija Togoa je u ponedeljak trebalo da igra prvu utakmicu na Afričkom kupu nacija protiv Gane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve