Nova vest
Fudbal

Nedelja, 10.01.2010.

11:00

Togo ipak ostaje na Kupu nacija

Fudbaleri reprezentacije Togoa promenili su mišljenje i odlučili su da ostanu na Kupu afričkih nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U subotu je prvobitno objavljeno da je na sastanku reprezentativaca odlučeno da se tim povuče sa takmičenja nakon pogibije vozača autobusa, pomoćnog trenera i portparola, kao i ranjavanja pomoćnog golmana, ali je ekipa u međuvremenu ipak rešila da se takmiči u znak sećanja na poginule.

U napadu koji se dogodio u Angoli poginule su najmanje tri osobe, dok je osam povređeno. Poginuli su vozač autobusa, pomoćni trener i portparol reprezentacije, a rezervni golman Kođovi Obilale je u kritičnom stanju.

Togoanska vlada je podržala povlačenje reprezentacije sa takmičenja posle napada, ali su članovi tima izrazili želju da ostanu i igraju za one koji su poginuli.

Svima su nam slomljena srca, ovo više nije zabava, ali želimo da se borimo za naše boje, da pokažemo naše vrednosti i da smo ljudi“, rekao je jedan od igrača, Tomas Dosevi za AFP.

Tu odluku smo doneli jednoglasno prošle noći, nakon što smo od vlasti Angole dobili uverenja o našoj bezbednosti“, dodao je Dosevi.

Dosevi je izrazio žaljenje što organizatori takmičenja nisu bili spremni da im odlože prvi meč, pošto se Togo već u ponedeljak sastaje sa selekcijom Gane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve