Nova vest
Fudbal

Subota, 09.01.2010.

20:39

Pobeda Rome, preokret Intera

Fudbaleri Rome savladali su na domaćem terenu ekipu Kjeva rezultatom 1:0, u 19. kolu italijanske Serije A, iako su od 11. minuta imali igrača manje na terenu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugoj subotnjoj utakmici, u Milanu, fudbaleri aktuelnog šampiona Italije, Intera, savladali su, posle preokreta, ’fenjeraša’ Sijenu rezultatom 4:3. Pobedom nad Sijenom Inter je zabeležio 14 trijumf u sezoni, dok je trener 'neroazura' Portugalac Žoze Murinjo nastavio fantastičan niz od 127 prvenstvenih utakmica u kojima njegovi timovi nisu poraženi.

Murinjo je poslednji put poražen dok je vodio Porto i to u meču sa ekipom Beira Mara (3:2) 23. februara 2002. godine.

U meču protiv Kijeva, ’vučica’ je povela već u prvom minutu, kada se posle kornera sa desne strane, koji je izveo Davide Pizaro, Danijele De Rosi najbolje snašao u kaznenom prostoru i glavom zatresao mrežu gostiju.

U 11. minutu golman Rome Doni izvan svog kaznenog prostora rukom interveniše i zaustavlja šut Elvisa Abruskata, zbog čega dobija direktni crveni karton.

Fudbaleri Kjeva su od tog trenutka preuzeli terensku inicijativu, ali nisu uspeli da iskoriste brojčanu prednost. Na drugoj strani, Roma je u 54. minutu mogla da udvostruči prednost, pošto je u šesnaestercu gostiju oboren Luka Toni, zbog čega je sudija dosudio penal za domaći tim.

Udarac sa 11 metara izveo je Davide Pizaro, ali je golman Stefano Sorentino odličnom intervencijom izbio loptu u korner.

Roma se novom pobedom probila na četvrto mesto na tabeli i sada ima dva boda prednosti u odnosu na Napoli, koji u nedelju igra protiv Sampdorije. Trećeplasirani je Juventus, koji ima bod prednposti u odnosu na 'vučicu', ali u nedelju od 20:45 časova igra derbi sa drugoplasiranim Milanom.

Roma se novom pobedom probila na četvrto mesto na tabeli i sada ima dva boda prednosti u odnosu na Napoli, koji u nedelju igra protiv Sampdorije. Trećeplasirani je Juventus, koji ima bod prednposti u odnosu na 'vučicu', ali u nedelju od 20:45 časova igra derbi sa drugoplasiranim Milanom.

U veoma uzbudljivom meču odigranom na stadionu ’Đuzepe Meaca’ domaći Inter uspeo je posle velike borbe, golom u sudijskoj nadaoknadi vremena da savlada ekipu Sijene (4:3). Sijena je povela u 18. minutu golom Masima Makaronea, da bi samo šest minuta kasnije domaći stigli do izjednačenja preko Dijega Milita. Vesli Snajder donosi potpuni rezultatski preokret pogotkom u 36. minutu. Samo minut kasnije Albin Ekdal postiže drugi gol za goste, pa se prvo poluvreme završava rezultatom 2:2.

U nastavku gosti ponovo stižu do prednosti, pošto u 65. minutu svoj drugi gol na meču postiže fantastični Makarone. Nakon toga domaći tim kreće u potpunu ofanzivu i rezultatski egal, takođe svojim drugim golom, donosi Snajder u 88. minutu. Pobedu i veliko slavlje Interu donosi Valter Samjuel koji je u igru u šao na poluvremenu umesto Rikarda Kvarežme. On je sudijskoj nadoknadi vremena, tačnije u 93 minutu meča, prvo izbegao ofsajd zamku, a potom preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora savladao golmana Sijene. Svemu je prethodila nesebična asistencija Gorana Pandeva.



Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković odigrao je prvo poluvreme za Inter, ali ga je u pauzi zamenio Marko Arnautović. Za 'neroazure' je od 67. minuta igrao i omladinski reprezentativac Srbije Alen Stevanović, kome je to bio debi u dresu Intera. Po završetku utakmice fudbaler Sijene, Paulo Kordea, dobio je crveni karton zbog nesportskog ponašanja.

Ekipa Žozea Morinja sada ima 45 bodova, 11 više od gradskog rivala Milana, koji u nedelju, u derbiju kola, igra protiv Juventusa.

Rezultati 19. kola Serije A:
Subota
Roma - Kijevo 1:0
De Rosi 1
Inter - Sijena 3:2
Milito 24, Snajder 36, 88, Samjuel 90 - Makarone 18, 65, Ekdal 37

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve