Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.01.2010.

19:43

Rambo Petković: „Uživam u fudbalu“

Legenda srpskog i brazilskog fudbala Dejan Rambo Petković bio je gost B92 i govorio je o fudbalu, planovima, i filmu koji se snima o njemu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Počasni građanin Rio de Žaneira igrao je za tri od četiri velika kluba iz tog grada i ističe da je ponosan na tu činjenicu. „Ponosim se jer sam igrao za tri od četiri velika kluba u Riju, Flamengo, Vasko i Fluminense, i da jer sam bio idol u sva tri kluba, da su me navijačivoleli i da žele da se vratim tamo, rekao je Petković.

Karijera jednog od najboljih igrača Srbije, koji je najviše utakmica, ipak, odigrao na tlu Brazila, biće tema filma Darka Bajića „O Gringo“, koji bi trebalo da bude gotov do maja ove godine. Ipak, iako će se film pojaviti tek za nekoliko meseci, ideja o snimanju se pojavila još pre osam godina.

Ideja je dosta stara, ima već osam godina, ali tada mi je izgledala besmisleno. Jeste da mi je karijera bila dobra, da sam imao uspeha, i postao poznat u Brazilu, ali to nisam shvatao tako ozbiljno. Međutim, prošle godine, Darko Bajić je uspeo da me ubedi, krenuli smo u pripremu, a onda se desio moj povratak u Flamengo. Bilo je dosta turbulencija, godina je bila više nego perfektna, a snimanje je u toku“, istakao je Rambo Petković.

Pre više od 15 godina Petković je rekao da će igrati do 30. godine. Ipak, sada mu je 37 i još uvek igra, mnogo bolje nego kada je to izjavio. O tome svedoči i to što su mnogi sumnjali u njegov povratak u Flamengo, ali on ih je sve demantovao tako što je postao prvi neporaženi igrač koji je osvojio titulu šampiona Brazila.

Čovek je mlad i ne zna šta priča, imao sam 20 godina kada sam to rekao, a došla je 30. i video sam da želim da igram i da mogu. Zadnjih par godina govorim da ću igrati dok mi sudbina to dozvoli. Želim da igram još malo, svestan sam da mi se bliži kraj karijere, a pošto je fudbal moja velika i prva ljubav, želim da iskoristim to do maksimuma i svaku utakmicu igram kao da je zadnja“, rekao je Petković.

Poslednjih nekoliko godina mnogo se priča o mogućnosti da Rambo karijeru završi u dresu Crvene zvezde, ali on ističe da to sada nije realno, kao i da će po završetku karijere ostati u Brazilu, bar do 2016. godine.

Mislim da nije realno da karijeru završim u Zvezdi, ali nikad ne reci nikad, pogotovo u fudbalu. Mislim da je realno da napravimo oproštajnu utakmicu. Po završetku karijere ostaću u Brazilu i to bar sedam godina jer će moj Rio prvo biti domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine, a potom i Olimpijskih igara dve godine kasnije“, izjavio je Petković za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve