Nova vest
Fudbal

Sreda, 30.12.2009.

08:51

Odlaze li Ljajić i Dijara?

Posle propalih pregovora sa Gaziantepom za Lamina Dijaru je zainteresovan Trabzon, a Ljajić bi mogao u Fiorentinu, piše beogradska sportska štampa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Predstavnici Gazijantepa nisu mogli da dostave bankarske garancije prilikom pregovora sa crno-belima tokom poslednjeg vikenda u 2009.godini. Međutim, odmah nakon toga u pregovore je ušao Trabzon, trenutno šestoplasirani tim turskog šampionata. Sa druge strane italijanski mediji pišu o tome da je za Ljajića zainteresovnaa FIorentina.

Cena iskusnog Senegalca nije nepoznata, ko želi napadača Partizana moraće da izdvoji između dva i dva i po miliona evra. Pored Trabzona koji bi već u sredu mogao da pošalje zvaničnu ponudu, prema pisanju beogradskih medija, Dijaru želi i ruski Saturn.

Crno-beli su tokom zimskog prelaznog roka doveli još jednog napadača, Mijića iz Spartaka.

Beogradski Sport piše da je Fiorentina zainteresovana za Adema Ljajića. Klub iz Italije angažovao je pre dve godinu i po dana Stevana Jovetića i taj transfer se, s obzirom na Jovetićev napredak, pokazao kao dobar.

Italijanski mediji 'načeli' su temu a menadžer fudbalera Partizana Vlada Borozan potvrdio je pisanje Italijana koji su napisali da će klub iz Firence "Angažovati pravo pojačanje, sa Istoka".

"Mislim da je tačan odgovor - Adem Ljajić. Reč je o talentu neslućenih razmera. Nije otišao u Mančester Junajted koji ga je kaparisao zbog problema sa radnom dozvolom. To je igrač koji sjajno može da odigra na mestu plejmejkera, može da igra na obe strane", rekao je za Sport Borozan i podsetio na dobar odnos sportskog direktora Fiorentine Korvina sa Partizanom.

Jovetića je u italijasnkim medijima pohvalio i Nikola Gulan, vršnjak i saigrač iz mlađih kategorija 'crno-belih'.

"Ponikao je sa mnom i Jovetićem u Partizanu. Odličan vezista, koji najbolje igra po desnoj strani. Najveći kvaliteti su mu brzina i dribling", rekao je Gulan.

Partizan će tokom zimskog prelaznog roka izvesno prodati nekoga od prvotimaca, a na spisku kandidata su Dijara, Ljajić, Petrović...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve