Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.12.2009.

23:48

Balak: 'Engleska je favorit na SP'

Fudbaler Čelsija i kapiten Nemačke Mihael Balak ocenio je da reprezentacija Engleske jedan od favorita na prvenstvu sveta 2010. u Južnoj Africi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Balak veruje da selektor Fabio Kapelo može da predvodi Engleze do prve titule od 1966. godine i smatra da je njegova reprezentacija "malo iza". "Engleska ima veliki tim i nekoliko individualaca visoke klase. Sada sa Kapelom imaju i selektora koji je doneo stabilnost. To je izuzetno važno i ekipa oseća to", izjavio je Balak.

Bivši igrač Bajera i Bajerna ističe da su Englezi sa Kapelom na čelu u stanju da dobijaju utakmice i kada ne igraju na visokom nivou.

"To je odlika italijanskih trenera, posebno Kapela. Reprezentacija Engleske sada ima veliko samopouzdanje i ja to osećam igrajući u Premijer ligi. Mislim da su oni jedni od favorita na šampionatu sveta", rekao je Balak.

Ostali kandidati za visok plasman u Južnoj Africi, prema mišljanju Balaka, su Brazil, Italija i Francuska, a da je Nemačka "blizu tih ekipa".

"Na prvenstvu sveta mora dosta da se radi, ali uz sve to neophodna je i sreća. U ovom trenutku smatram da ima boljih timova od nas", zaključio je Balak.

Nemačka će na Mondijalu iduće godine igrati u D grupi sa Srbijom, Ganom i Australijom, dok je Engleska u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Alžirom i Slovenijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve