Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.12.2009.

23:22

Aršavin: ’Mislio sam da je lakše’

Ruski reprezentativac i napadač Arsenala Andrej Aršavin izjavio je da je igranje u Premijer ligi mnogo teže nego što je očekivao.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aršavin je u Arsenal prešao početkom 2009. godine iz ruskog Zenita i vrlo brzo je postao ljubimac ’tobdžija’ postigavši 12 golova na 27 ligaških utakmica. „Pre nego što sam prešao u Englesku mislio sam da, ako si dobar igrač i igraš za jak tim, je lako. Međutim, čak i kad igam protiv Barnlija ili Vulvsa ne mogu da se opustim“.

Aršavin se posebno istakao u duelima sa velikim timovima, a postigao je nekoliko prelepih golova protiv Mančester junajteda i Liverpula kojem je na utakmici u aprilu dao četiri gola.

„Nije lako, nemate vremena ni da se okrenete i uradite neki dribling. Ukoliko uspeš da dva puta dotakneš loptu srećnik si“.

Aršavin se nada da će Arsenal odoleti izazovima tokom mečeva oko nove godine koji mogu značajno da utiču na trku za titulu. Rus ističe da tim više ne može priuštiti gubljenje poena pošto je četiri puta poražen ove sezone.

„Imali smo nekoliko šansi da se približimo vrhu tabele ali ih nismo iskoristili tako da sam malo razočaran. Ali ako sada pobedimo nekoliko vezanih utakmica i dalje ćemo biti u trci za titulu.“

Ruski igrač je takođe nahvalio trenera Arsena Vengera ali i navijače.

„Dao mi je slobodu, traži od mene da igram kako ja na terenu procenim da treba. Tobdžije su super, veoma sam srećan, ponekad mislim da me vole više nego moja žena“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve