Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.12.2009.

22:29

Bilbija ostaje u Borcu iz BL

Uprava banjalučkog Borca odlučila je da zadrži mladog napadača Nemanju Bilbiju, jednog od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih fudbalera.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Bilbija je bio na meti nekoliko klubova, a najkonkretniju ponudu Borcu je poslao holandski prvoligaš Venlo koji je bio spreman da plati skoro pola miliona evra. Međutim, napadač će izgleda ostati u Banjaluci bar do letnjeg prelaznog roka. Bilbija je pre nekoliko dana izabran za najboljeg sportistu Republike Srpske u 2009. godini.

"Pošto želimo da izborimo učešće u evrotakmičenjima, a ne odričemo se ni borbe za titulu, zadržali smo Bilbiju, koji će nam biti od velike pomoći u ostvarivanju tog cilja. Odbili smo ponudu holandskog prvoligaša Venla od 450.000 evra, u kojem bi Bilbija imao godišnju platu od 250.000 evra, plus 50.000 evra za svaku utakmicu kao starter, odnosno 25.000 ako uđe s klupe", rekao je Radmilo Šipovac, direktor Borca.

Borac je ove sezone uspeo da izbori polufinale Kupa BiH, a na premijerligaškoj tabeli zauzima drugo mesto sa samo bodom zaostatka za jesenjim šampionom Širokim Brijegom.

"Želimo da ojačamo igrački kadar tokom zimske pauze i da spremni dočekamo nastavak prvenstva. Moramo da se spremimo za presudne borbe za izlazak na međunarodnu scenu koju Borac čeka od 1992. godine i nastupa u Fođi u okviru Mitropa kupa", izjavio je Šipovac.

"Evropska takmičenja su nam veoma blizu i treba to da iskoristimo. Drugi deo sezone će da nam bude mnogo teži, jer su sada svi uvideli našu snagu i ozbiljnije će da nas shvate. Bilbija nam je potreban na proleće. Iako smo u lošoj finansijskoj situaciji, nismo prihvatili ponudu Holanđana. Ocenili smo da su nam preči rezultati našeg kluba i izlazak na međunarodnu scenu nego sav novac koji bismo dobili od transfera".

Direktor banjalučkog premijerligaša u petak i subotu bi trebalo da bude u Novom Sadu. Šipovac će u prestonici Vojvodine da boravi na poziv čelnika Vojvodine Ratka Butorovića, predsednika kluba, i Cvetka Riđošića, direktora kluba. Tokom poslednjih nekoliko meseci i Vojvodina se spominjala kao kandidat za kupovinu Bilbije.

Šipovac će da prisustvuje svečanosti kojom će "lale" da zatvore 2009. godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve