Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.12.2009.

18:33

Lionel Mesi razljutio zemljake

Najbolji fudbaler sveta Lionel Mesi našao se na udaru navijača argentinskog Estudijantesa zbog pobedonosnog gola za Barselonu u finalu klupskog prvenstva sveta.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Mesi je u petom minutu drugog produžetka postigao pogodak za katalonski klub kojim je Barselona pobedom od 2:1 osvojila šesti trofej u ovoj godini. Posle utakmice, navijači Estudijantesa okupili su se u centru La Plate i uzvicima "Mesi više nije Argentinac" poslali poruku fudbaleru Barselone da više nije dobrodošao u taj grad.

Narednog dana na desetinama kuća u La Plati osvanuli su grafiti sa tom i sličnim porukama.

U Argentini su navijači Mesiju okrenuli leđa još za vreme kvalifikacija za prvenstvo sveta, kada su ga optuživali da u reprezentativnom dresu ne pruža ni iz daleka igre kao u Barseloni. Argentina je uspela da izbori plasman na Svetsk kup tek u poslednjem kolu kvalifikacija.

"Navikao sam na različite uvrede navijača i to je sastavni deo ovog posla. Ovo je, međutim, nesto drugo i prvi put me zaista boli kada navijači u mojoj zemlji kažu da više nisam Argentrinac. Nije problem kada me nazivaju bilo kakvim pogrdnim imenima, ali reći da nisam Argentinac zaista je previše", rekao je Mesi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve