Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.12.2009.

21:14

Mark Hjuz: "Nisam znao za otkaz"

Mark Hjuz, koji je u subotu otpušten sa funkcije menadžera Mančester Sitija, kaže da mu niko iz kluba nije nagovestio takav rasplet.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prema spekulacijama pre meča sa Sanderlendom, naslednik Roberto Manćini bio je na tribinama tokom utakmice. „Ne želim da protivrečim medijima, ali klub me nije upozorio na odluku. Brzina kojom je dolazak mog naslednika objavljen govori da je odluka doneta pre nekog vremena“, naveo je u saopštenju razočarani Hjuz.

„Ekstremno sam razočaran što nisam dobio priliku da završim ono što sam planirao sa klubom. Na početku sezone vlasnici i ja smo se na sastanku dogovorili da je realni cilj za tekuću sezonu šesto mesto u Premijer ligi i oko 70 bodova. To smo rekli i igračima i svi smo znali na čemu smo. Svi u klubu smo želeli da zabeležimo više pobeda, ali sve je išlo prema planu kada sam otpušten. Veoma sam ponosan na činjenicu da sam vodio klub kroz najznačaniji period promena u istoriji“, dodao je Velšanin.

Hjuz je potom prokomentarisao veliki nova koji je potrošio na dovođenje fudbalera, ukupno blizu 200 miliona funti.

„Uvek sam bio svestan odgovornosti koja dolazi sa tolikim budžetom za transfere i zahvalan sam klubu što me je podržao značajnim sredstvima za kupovinu igrača. Ipak, veoma žalim što neću moći da uživam u uspehu koji bi neizbežno došao kao posledica tih investicija“.

Velški stručnjak veruje da je sa dostojanstvom podnosio pritisak medija u poslednje vreme i zaključuje:

„Voleo bih da zahvalim navijačima na podršci dok sam bio u klubu, naročito u teškim vremenima, i klubu želim sve najbolje u budućnosti, a pogotovo u polufinalu Karling kupa, njihovom prvom polufinalu u 28 godina“.

Mančester Siti je trenutno šesti na tabeli Premijer lige sa 29 bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve