Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.12.2009.

19:13

Primera: Četiri pobede domaćina

Odigrano je šest mečeva 15. kola španske Primere, a pobede su ostvarili svi domaćini - Viljareal, Espanjol, Malaga i Valjadolid.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Žuta podmornica’ je kod kuće savladala Rasnig sa 2:0, a istim rezultatom Espanjol je bio bolji od Almerije. Malaga je dobila Majorku sa 2:1, a Valjadolid je takođe sa 2:1 pobedio Sporting iz Hihona. U večernjem programu oba meča završena su nerešenim rezultatom - Tenerife i Atletiko Madrid igrali su 1:1, dok su Deportivo i Valensija u La Korunji odigrali bez golova.

Viljareal je ostvario treći trijumf u nizu, a ponovo je u glavnoj ulozi bio napadač Hosebal Ljorente. On je prošle sedmice postigao pobednosni gol protiv Atletika, a sada je u 50. minutu zatresao mrežu Rasinga. Do kraja je Đuzepe Rosi postigao pogodak za konačnih 2:0 i šestu ligašku pobedu Viljareala.

Malaga je napokon slavila, nakon pet uzastopnih remija i 13 kola bez pobede, a ’žrtva’ je bila Majorka. Povela je Malaga preko Fernanda u 24. minutu, izjednačio je Alvares u 56. minutu, a trijumf domaćima doneo je 19-godišnji Argentinac Fernando Forestijeri u 73. minutu.

Sporting je izgubio treći meč zaredom, a ovoga puta je bolji bio Valjadolid. Poveli su Hihonci golom Luisa Morana u 13. minutu, izjednačio je Nivaldo, a Haris Medunjanin je u 90. minutu pogodio gol za treću pobedu Valjadolida u šampionatu.

Atletiko Madrid je na gostovanju kod ekipe Tenerifa osvojio samo bod. Domaćin je poveo već u trećem minutu golom Huana Ninja, a konačni rezultat postavio je Hose Hurado u 22. minutu.

Deportivo i Valensija odigrali su bez golova na Rijasoru, a srpski reprezentativac Nikola Žigić presedeo je ceo meč na klupi.

Primera, 15. kolo:
subota:
Real Madrid - Saragosa 6:0
Bilbao – Osasuna 2:0
Sevilja – Hetafe 1:2

nedelja:
Viljareal – Rasing 2:0
Ljorente 50, Rosi 72
Espanjol – Almerija 2:0
Markes 45, Korominas 80
Malaga – Majorka 2:1
Fernando 24, Forestijeri 73 - Alvares 56
Valjadolid – Sporting Hihon 2:1
Nivaldo 29, Medunjanin 90 - Moran 13
Tenerife – Atletiko Madrid 1:1
Hurado 22 - Ninjo 3
Deportivo la Korunja – Valensija 0:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve