Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.12.2009.

17:41

Serija A: Mihajlović srušio Juve

Tri utakmice 17. kola italijanske Serije A odložene su usled loših vremenskih uslova i jakih snežnih padavina.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Snežne padavine, praćene veoma niskim temperaturama, odložile su mečeve Bolonja-Atalanta, Đenoa-Bari i Udineze-Kaljari. Fudbaleri Juventusa propustili su priliku da se privremeno vrate na drugo mesto na tabeli, pošto su neočekivano poraženi od Katanije(2:1). Roma je kao domaćin savladala Parmu(2:0), ekipa Livorna pobedila je Sampdoriju sa 3:1, dok su pobede na domaćem terenu ostvarili i Napoli i Palermo.

U poslednjoj utakmici kola fudbaleri Intera savladali su Lacio rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Kamerunac Samjuel Eto u 14. minutu. 'Neroazuri' su tako zabeležili 12. pobedu u Seriji A i učvrstili se na liderskoj poziciji na tabeli. Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković odigrao je svih 90 minuta za Inter, baš kao i Aleksandar Kolarov za Lacio.

Fudbaleri Katanije, koje trenira Siniša Mihajlović, iznenadili su u Torinu favorizovanu ekipu Juventusa (2:1). Rezultat Katanije dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da je to tek druga pobeda te ekipe, koja je do ovog kola bila poslednja na tabeli. Sicilijancima je to prva pobeda nad 'starom damom' u poslednjih 46 godina, tačnije od 1963. godine.

Katanija je povela u 23. minutu pogotkom Horhea Martineza iz penala. Prethodno je Tijago povukao u Nikolasa Spolija. Domaći su izjednačili preko Hasana Salihamidžića u 66. minutu, ali je veliku pobedu gostima doneo Marijano Isko golom u 87. minutu, posle kontranapada.

Mihajloviću, koji je ekipu Katanije preuzeo prošle nedelje, to je prva pobeda sa novim klubom. Sa druge strane Juventus je zabeležio treći uzastopni poraz i propustio priliku da preuzme drugo mesto na tabeli od Milana, čiji meč 17. kola sa Fiorentinom je odložen zbog snega.

Fudbaleri Rome su na svom terenu pobedili Parmu sa 2:0 i došli do četvrte pozicije na tabeli. Pogotke za 'vučicu' postigli su Nikolas Burdiso u 48. i Mateo Brigi u 90. minutu. Gosti su u 87. minutu ostali bez Pacija, koji je dobio drugi žuti karton.

Seriju dobrih partija nastavio je Napoli, koji je kod kuće bio bolji od ekipe Kjeva sa 2:0, čime je i u desetom uzastopnom meču ostao neporažen. Domaća ekipa povela je u sedmom minutu pogotkom Mareka Hamšika iz penala, a konačan rezultat postavio je Fabio Kvaljarela u 87. minutu.

Livorno je pobedom protiv Sampdorije osvojio važne bodove u borbi za opstanak. Međutim, gosti su prvi poveli u 15. minutu golom Antonija Kasana. Šest minuta pre kraja prvog poluvremena domaći uzvraćaju preko Nelsona Rivasa. U nastavku meča, već u 47. minutu, ekipa Livorna pravi potpuni rezultatski preokret i golom Tomasa Danilevicijusa stiže do prednosti od 2:1.

Nakon toga gosti kreću na sve ili ništa, ne bi li napokon okončali seriju bez pobede na gostovanjima, koja traje od 13. septembra. Međutim, umesto toga pobedu Livorna, u sudijskoj nadoknadi vremena, potvrđuje Danilevicijus, svojim drugim golom na meču. Prethodno, u 73. minutu gosti ostaju sa deset igrača na terenu, pošto je drugi žuti karton dobio Stankevičijus.

Fudbaleri Palerma nastavili su u duelu protiv Sijene impresivnu seriju pod vođstvom novog trenera Delia Rosija. Domaći su minimalnom pobedom stigli na korak do jedne od pozicija koje naredne sezone obezbeđuju mesto u Evropi. Edison Kavani je bio čovek odluke za domaćine. On se u 40. minutu najbolje snašao nakon centaršuta Federika Balzaretija.

Rezultati 17. kola:
Roma - Parma 2:0
Burdiso 48, Brigi 90
Juventus - Katanija 1:2
Salihamidžić 66 - Martinez 23, Isko 87
Livorno - Sampdorija 3:1
Rivas 39, Danilevicijus 47, 90 - Kasano 15
Napoli - Kjevo 2:0
Hamšik 7, Kvaljarela 87
Palermo - Sijena 1:0
Kavani 40
Inter - Lacio 1:0
Eto 14
Fjorentina - Milan (odloženo)
Bolonja - Atalanta (odloženo)
Udineze - Kaljari (odloženo)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve