Nova vest
Fudbal

Subota, 19.12.2009.

22:47

Real deklasirao Saragosu

Fudbaleri Real Madrida deklasirali su Saragosau sa 6:0, u 15. kolu španske Primere.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U preostala dva duela odigrana u subotu Hetafe je napravio iznenađenje pobedivši Sevilju na ’Sančes Pishuanu’ sa 2:1, dok je Bilbao na svom ’San Mamesu’ bio bolji od Osasune rezultatom 2:0.

Real Madrid se ubedljivim trijumfom nad Saragosom primakao vodećoj Barseloni na samo dva boda zaostatka. Tim Manuela Pelegrinija sav posao je završio već posle prvih 45 minuta kada je bilo velikih 4:0. Gonzalo Iguain je već u trećem minutu doveo 'kraljevski klub' do prednosti, a onda su usledila i dva gola pomalo zaboravljenog Rafaela van der Varta.

Sjajno prvo poluvreme zaokružio je Iguain svojim drugim golom u 34. minutu. U drugom periodu Real je postigao još dva gola. Prvo je Kristijano Ronaldo povećao na 5:0, a konačan rezultat postavio je Francuz Karim Benzema 20 minuta pre kraja.

Oba gola za tim iz predgrađa Madrida na gostovanju Sevilji postigao je nekadašnji fudbaler Reala Roberto Soldado koji je bio strelac u 12. i 33. minutu. Sevilja je pogotkom Negreda smanjila u 51. minutu, ali do kraja nije uspela da izjednači.

Hetafe nakon ovog trijumfa ima 24 boda i osmi je na tabeli, dok je Sevilja ostala na trećoj poziciji sa 30 bodova.

Na utakmici u Baskiji, Bilbao je nastavio sa odličnim rezultatima u španskom šampionatu. Domaći sastav bez problema je savladao Osasunu sa 2:0, a golove su postigli Francisko Jeste u prvom i Ljorente u 12. minutu utakmice.

Primera, 15. kolo:

Real Madrid - Saragosa 6:0
Bilbao – Osasuna 2:0
Sevilja – Hetafe 1:2

nedelja:
Malaga - Majorka
Espanjol - Almerija
Valjadolid - Sporting Hihon
Viljareal - Santander
Tenerife - Atletiko Madrid
Deportivo La Korunja - Valensija

Tabela:

1. Barselona 39
2. Real Madrid 37
3. Sevilja 30
4. Valensija 28
5. Majorka 27
6. Atletik Bilbao 26 itd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve