Nova vest
Fudbal

Subota, 19.12.2009.

19:47

Manćini menja Hjuza u Sitiju

Uprava Mančester Sitija objavila je da je otpustila dosadašnjeg menadžera tima Marka Hjuza i da će njegovo mesto zauzeti bivši trener Intera Roberto Manćini.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Engleski mediji su još u subotu ujutru najavili da će Hjuz dobiti otkaz ma kakav ishod utakmice sa Sanderlendom bio. Siti je na toj utakmici trijumfovao 4:3, a ona je upravo bila poslednja na kojoj će Hjuz voditi tim. Manćini je potpisao troipogodišnji ugovor sa klubom a vođenje tima će preuzeti odmah.

Pre početka sezone, posle velikih ulaganja u igrače i infrastrukturu, dogovor između čelnika kluba i menadžera je bio da se postave ciljevi. Ali, posle dve pobede u 11 mečeva u Premijer ligi možemo da kažemo da smo daleko od ostvarenja naših ciljeva, a pošto smatramo da se situacija ne bi uskoro promenila želimo da se zahvalimo Marku Hjuzu na saradnji i da mu poželimo sve najlepše u daljem radu”, kaže se u saopštenju Mančester Sitija.

Hjuz je na mestu menadžera Sitija postavljen prošle godine, a uprava kluba iz Mančestera je odlučila da mu uruči otkaz posle poraza od Totenhema u sredu.

Roberto je veoma iskusan trener i iza sebe ima mnogo trofeja, a to sve govori. Potpuno je jasno da Roberto veruje u potencijal koji Mančester Siti ima da postigne najbolje rezultate i uveren je u svoju sposobnost da će ciljeve sprovesti u delo”, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve