Nova vest
Fudbal

Petak, 18.12.2009.

12:39

Vidić spreman za dodatne napore

Reprezentativac Srbije i defanzivac Mančester junajteda Nemanja Vidić istakao je da nije preterano zabrinut zbog gustog rasporeda utakmica u periodu Božića.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Za razliku od ostalih evropskih liga, u kojima će fudbaleri napokon imati prilike da predahnu, u Engleskoj se od njih očekuju dodatni napori, pošto će klubovi u periodu praznika odigrati po četiri utakmice. Vidić je priznao da mu je u 2006. godini, u njegovoj prvoj sezoni na ’Old Trfordu’, bilo veoma teško da se navikne na te dodatne obaveze.

"U drugim ligama postoji pauza i to je dobro za igrače, kako fizički, tako i psihički", ocenio je Vidić.

"Naravno da mi je u prvoj godini u klubu bilo veoma teško, jer nikada nisam imao tako dugu sezonu. Međutim, to više nije problem. U klubu sam već pune tri godine i znam šta me očekuje. Navikao sam se na sve to i lako izlazim na kraj sa obavezama", rekao je Vidić.

Božićni praznici su proteklih godina bili veoma uspešan period u godini za 'crvene đavole', pa je srpski internacionalac veliki optimista da će se to ponoviti i ove sezone.

"U protekle tri godine ovaj period je uvek bio uspešan za nas. Igrali smo dobro, dizali formu i to su uvek pratili dobri rezultati. Nadam se da će se ta tradicija nastaviti, jer su nam pobede u tim mečevima neophodne", zaključio je defanzivac Mančester junajteda.

Fudbaleri Mančestera trenutno zauzimaju drugu poziciju na tabeli engleske Premijer lige, sa tri boda zaostatka za vodećim Čelsijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve