Nova vest
Fudbal

Petak, 18.12.2009.

11:50

Partizan osudio pretnje novinarki

Uprava fudbalskog kluba Partizan osudila je pretnje smrću novinarki B92 Brankici Stanković.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pretnje su joj upućene od grupe navijača na utakmici u Beogradu protiv Šahtjora u Ligi Evrope u sredu uveče. "Svi u Partizanu su užasnuti saznanjem da je grupa posetilaca pretila smrću novinarki B92 Brankici Stanković. Radi se o aktu nasilja koji se ni na koji način ne može opravdati i pridružujemo se očekivanjima da će nadležni organi reagovati", navodi se u saopštenju Partizana.

Šampion Srbije istakao je da ne želi takvo ponašanje na svojim mečevima.

"Radi se o zloupotrebi sportske priredbe i svima koji su u tome učestvovali nije mesto na sportskim borilištima", navodi se u saopštenju.

Stankovićeva je autor emisije Insajder, koja se u svom poslednjem izdanju bavila huliganima i kriminalcima medju navijačima. Od kada je emitovan prvi deo, stizale su joj pretnje na razne načine.

Jedna grupa pristalica crno-belih vredjala je na košarkaškoj utakmici Partizan - Efes Pilsen, a protiv Šahtjora joj je skandirano "Otrovna si kao zmija, proći ćeš k'o Ćuruvija".

Slavko Ćuruvija bio je beogradski novinar koji je ubijen 1999. godine. Partizan je u saopštenju odbacio odgovornost za uvredljiva skandiranja i pretnje, navevši da su "sport i sportske organizacije najveće žrtve na sportskim priredbama".

"Očigledno je reč o društvenoj pojavi čiji se koreni nalaze van sporta i za čije suzbijanje je potrebna šira akcija, ne samo represivna, već i edukativna i propagandna", ocenilo je rukovodstvo crno-belih.

"U toj akciji će sve sportske organizacije, uključujući i FK Partizan, učestvovati sa velikom energijom, u skladu sa svojim nadležnostima i realnim mogućnostima", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d