Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.12.2009.

21:58

FIFA: Meč u Litvaniji nije sumnjiv

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da nema dokaza o sumnjivim kladioničarskim uplatama za utakmicu Litvanija - Srbija u kvalifikacijama za SP.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Evropska fudbalska unija nedavno je suspendovala glavnog arbitra sa te utakmice, Bugarina Antona Genova, zbog sumnje da je učestvovao u nameštanju utakmica. Genov je na meču Litvanija - Srbija dosudio dva penala za domaćina koji je golovima sa bele tačke pobedio sa 2:1.

FIFA je saopštila da njen sistem nadgledanja utakmica i ponuda u kladionicima širom sveta nije uočio nikakve nepravilnosti pred pomenutu utakmicu koja je odigrana 14. oktobra.

Taj meč nije imao rezultatski značaj, jer je Srbija nekoliko dana ranije pobedila Rumuniju sa 5:0 i osigurala prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi.

UEFA je suspendovala Genova jer je dosudio četiri penala, po dva za obe ekipe, na prijateljskoj utakmici Makedonija - Kanada, koja je odigrana 14. novembra. U tom meču Makedonci su pobedili sa 3:0.

Genov je sudio i prijateljsku utakmicu koju su odigrale reprezentacije Bugarske i Srbije i Crne Gore (SCG) u Sofiji 9. febuara 2005. godine. Na toj utakmici su debitovali SImon Vukčević i Nikola Trajković, a meč je završen bez golova, 0:0.

Bugarski arbitar nalazi se na sudijskoj listi FIFA od 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve