Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.12.2009.

15:21

Miloš Krasić počasni član PU

Najbolji srpski fudbaler u 2009. Miloš Krasić postao je počasni član Prištinskog Univerziteta, upisavši Zaštitu životne sredine na Fakultetu Tehničkih nauka.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Čast nam je što Krasić, kao vrhunski sportista sa ovih prostora, danas nije potpisao ugovor sa nekim poznatim svetskim fudbalskim klubom, već sa Prištinskim Univerzitetom", rekao je rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof dr Zdravko Vitošević.

Vitošević je istakao i da Krasićeva želja da studira na ovom Univerzitetu predstavlja veliku afirmaciju za tu ustanovu.

Krasić je izjavio da je ideja o studiranju potekla od njegovih prijatelja, sa kojima je bez obzira na uspehe koje je postigao i dalje u kontaktu, ali i da mu je čast što je u prilici da studira u svom gradu.

"Čast mi je što ću postati vaš član i što ću moći da se oslonim na vas u bilo kojoj situaciji", rekao je on.

Krasić, koji je rođen je u Kosovskoj Mitrovici 1984. godine, svoje prve fudbalske korake napravio je u mitrovačkom "Rudaru". On je kasnije igrao za Vojvodinu, iz koje je 2004. godine prešao u CSKA iz Moskve, u kome je stekao svetsku slavu. Titulu najboljeg igrača Srbije u 2009. godini, prema navodima Fudbalskog Saveza Srbije (FSS), Krasić je dobio uz obrazloženje da je jedini fudbaler koji je odigrao svih deset kvalifikacionih utakmica, na kojima je dao izuzetan doprinos plasmanu nacionalnog tima na Mundijal u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve