Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.12.2009.

02:59

Stevanović: Pokazali smo pravo lice

Trener fudbalera Partizana Goran Stevanović istakao je da je njegov tim pobedom nad Šahtjorom pokazao da može da se ravnopravno nosi sa evropskim ekipama.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobeda u poslednjem, šestom kolu Lige Evropa prema rečima Stevanovića dokaz je i da Partizan sa optimizmom može da razmišlja o prolećnom delu sezone u kome će se koncetrisati samo na domaća takmičenja. "Igrači su i večeras pokazali da treba da se ponosimo njima, jer su dobili veliku ekipu.

Još u Tuluzu smo najavili da možemo da se nosimo sa evropskim ekipama, a ovo je dokaz da možemo da sa optimizmom očekujemo nastavak sezone na proleće", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare posle pobede od 1:0.

Stevanović je kazao i da je izuzetno zadovoljan kako je ekipa taktički odigrala protiv osvajača Kupa UEFA iz prošle sezone.

"Zatvorili smo im bokove. Sve linije tima su odigrale dobro, ali mi je drago što je odbrana bila najbolja, jer sam sa njima posebno radio prethodnih dana. Bilo smo samouvereni i hrabri i to je jedini recept za Evropu", naveo je trener crno-belih.

Stevanović je dodao i da ne žali zbog prethodnih poraza u Ligi Evrope u kojoj je njegova ekipa izgubila pet mečeva, a pobedila samo Šahtjor.

"Mi smo večeras pokazali svoje pravo lice. Ne žalim ssto nismo prošli dalje, jer ovo je prava smernica i za takmičenje u Evropi sledeće sezone", rekao je Stevanović.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku kazao je da mu je žao što njegov tim nije osvojio bodove u duelu sa Partizanom, ali da mu je donekle drago ssto su to, prvi put ove sezone, učinili crno-beli.

"Negde sam i očekivao ovakvu utakmicu, pa i ovakav ishod. U današnjim uslovima bilo je jako teško da pružimo dobru partiju. Dali smo sve od sebe u takvoj situaciji. Imali smo i problema sa nekim povređenim igračima ssto je takođe uticalo na našu igru", kazao je Lučesku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve