Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.12.2009.

23:46

Herta - Sporting, Bazel - Fulam

U sredu od 19 časova na programu su utakmice poslednjeg kola Lige Evrope u grupama D, E i F.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U grupi D berlinskoj Herti je potreban bod protiv Sportniga koji je ranije obezbedio prolaz u 1/16f. Bazel dočekuje Fulam u grupi E. Englezima je potrebna pobeda protiv direktnog rivala u borbi za prolaz u sledeću fazu takmičenja. Panatinaikos dočekuj bukureštanski Dinamo u grupi F, sa željom da ostane neporažen, dok je Rumunima potrebna pobeda sa dva gola razlike.

Grupa D

U grupi D se očekuju dva zanimljiva susreta. Berlinska Herta dočekuje lisabonski Sporting, i da bi se sigruno našli u 1/16 finala Lige Evrope fudbalerima iz prestonice Nemačke je potreban bod protiv Portugalaca. Herta ove sezone beleži veoma loše rezultate u Bundesligi, ali je u poslednjoj utakmici osvojila bod u meču sa Bajerom iz Leverkuzena.

U drugom meču grupe D Holandski Herenven dočekuje Ventspils. Herenvenu je potrebna pobeda, i u slučaju da Sporting slavi u Berlinu, holandski tim bi se našao u daljoj fazi takmičenja.

Kapiten Herenvena Mihel Breur veruje da njegov tim može da savlada Letonce.

“Trenutno smo u lošoj formi, i ove sezone igramo ispod očekivanja. Ipak i dalje ima u nama dovoljno sampouzdanja i vere da možemo da savladamo ekipu Venstpilsa i da se nadamo da će Sportnig da savlada Hertu na njenom stadionu“, zaključio je kapiten holandskog tima.

Herta – Sporting
Herenven – Venspils

1.Sporting...... 3 2 0 8:5 11
2.Herta............2 1 2 5:5 7
3.Herenven ....1 2 2 6:7 5
4.Ventspils......0 3 2 3:5 3

Grupa E

U grupi E Roma je u prošlom kolu osigurala prolaz u 1/16 finala, dok je Fulamu potrebna pobeda protiv Bazela na St.Jakobs stadionu. Švajcarcima je dovoljan i bod protiv tima iz Londona.

Odbrambeni igrač Fulama Stiven Keli kaže da im je neophodna pobeda i da će njegovi saigrači i on na terenu dati sve od sebe da do nje i dođu.

“Ovde je dosta hladnije nego u Londonu, ali opet mnogo je lakše doputovati u Švajcarsku nego u Rusiju ili Litvaniju“ izjavio je Keli.

“Znamo da nam je poneda neophodna i potrudićemo se da pružimo igru koja će nam doneti golove i pobedu“ dodao je Keli.

Oko 1200 navijača Fulama doputovalo je u Bazel i pružiće podršku svom timu na putu do šesnaestine finala Lige evrope.

“Raduje nas što će i naših navijača biti na tribina, iako smo svesni da nije jednostavno putovati pred Božić. Ovo je važna utakmica, i navijači su svesni toga, mi se nadamo da ćemo na kraju meča zaslužiti aplauze“, zaključio je odbrambeni igrač Fulama.

U drugom meču grupe F Roma putuje u Sofiju i ako želi da bude sigurna na prvom mestu mora da savlada CSKA koji u prethodnih pet kola osvojio samo jedan bod.

CSKA Sofija – Roma
Bazel – Fulam

1.Roma..............3 1 1 7:5 10
2.Bazel...............3 0 2 8:4 9
3.Fulam ............ 2 2 1 5:4 8
4.CSKA Sofija .....0 1 4 2 :9 1

Grupa F

U grupi F turski Galatasaraj je pre svega zahvaljujući dvostrukoj pobedi nad Panatinaikosom obezbedio prolaz u dalju fazu takmičenja i bez rezultatskom imperativa putuje u Grac gde ga čeka ekipa Šturma koja je u prethodnih pet kola četir put poražena.

Mnogo zanimljivije će biti u Atini jer je Panatinaikos potreban bod protiv Dinama iz Bukurešta. Rumunski tim, ukoliko pobedi sa dva gola prednosti (u Bukureštu je bilo 1:0 za PAO), takođe može da se nađe u 1/16 finala Lige evrope.

Na klupi Panatinaikosa nedavno je Ten katea zaemnio Nioplias, koji je kada je postao trener PAO-a izjavio da je prilika da vodi atinske “zelene“ za nejga kao da je dobio na Božicnoj lutriji.

Pred meč sa Dinamom, koji njegov tim ne sme da izgubi, Nioplias veruje da su njegovi igrači sposobni da savladaju rumunsku ekipu.

“Dinamo je dobro igrao na gostovanjima u Istanbulu i Gracu, ali su ipak od Galatasaraja primila pet golova. Oni gaje italijanski stil igre, jako su čvrsti u odbrani, ali ja verujem da će igrači na terenu pronaći put do njihovog gola“, zaključio je trener Panatinaioksa.

Panatinaikos – Dinamo Bukurešt
Šturm Grac – Galatasaraj

1.Galatasaraj...............4 1 0 12:3 13
2.Panatinaikos............3 0 2 4:4 9
3.Dinamo Bukurešt.... 2 0 3 4:9 6
4.Šturm Grac................0 1 4 2:6 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve