Nova vest
Fudbal

Petak, 11.12.2009.

16:06

Ćiro Blažević preuzima Šangaj?

Hrvatski stručnjak Miroslav Ćiro Blažević navodno je odlučio da trenersku karijeru nastavi u Kini, gde će voditi ekipu Šangaj Šenhua.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ta informacija objavljena je na zvaničnom veb sajtu kineskog prvoligaša, ali je Blažević, koji je u kvalifikacijama za SP veoma uspešno vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine, demantovao da je potpisao ugovor sa Šangajem. Međutim, on nije negirao da se dogovorio da preuzme taj klub.

Blažević je formalno i dalje selektor BiH, a njegov status definitivno bi trebalo da bude poznat u subotu, kada se održava sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Još ništa nisam otpisao. Demoralisan sam zbog svega što se dešavalo poslednjih sedmica. U subotu ću na sednici Izvršnog odbora reći sve što imam, a u reprezentaciji mogu nastaviti da radim samo ako su svi uz mene. U svakom slučaju, nemam nameru da ekipi uskratim najboljeg igrača Zvjezdana Misimovića", rekao je Blažević.

Šangaj je prošle godine bio drugoplasirana ekipa u prvenstvu Kine, ali uprava kluba želi šampionsku titulu. Predsednik kluba Žu Jun kineskim medijima je potvrdio da će ekipu preuzeti Blažević.

"Ne brinu me njegove godine. U kvalifikacijama za Mundijal izvanredno je vodio reprezentaciju Bosne i Hercegovine i videlo se da mu energija ne nedostaje", rekao je Jun.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

11 h

U fokusu

Vidi sve