Nova vest
Fudbal

Petak, 11.12.2009.

15:44

Spaleti novi trener Zenita

Fudbalski klub Zenit iz Sankt Peterburga saopštio je da je angažovao bivšeg trenera Rome Lučana Spaletija kao novog šefa stručnog štaba.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Finansijski detalji ugovora nisu saopšteni, već samo da je Spaleti sa ruskim klubom potpisao trogodišnji ugovor. Spaleti će na klupi Zenita zameniti Anatolija Davidova, koji je bio samo privremeno rešenje na toj funkciji. Zenit je prvenstvo Rusije završio na trećem mestu, sa 54 osvojena boda, devet manje od šampiona Rubina.

Prethodni trener Zenita Holanđanin Dik Advokat, koji je ekipu 2007. godine doveo do prve titule prvaka, otpušten je u avgustu. On je sa Zenitom 2008. godine osvojio i Kup UEFA.

"Cilj novog trenera je da povrati titulu u domaćem prvenstvu i osigura klubu učešće u evropskim takmičenja. Jedan od njegovih zadataka će biti i da uvede praksu da igrači iz omladinske škole čine okosnicu prvog tima", navodi se u saopštenju Zenita.

Spaleti je u Romi radio do septembra, ali je posle dva prvenstvena poraza na startu sezone podneo ostavku. Ova sezona bila mu je peta u Romi sa kojom je osvojio dva Kupa Italije i nacionalni Superkup.

Prve tri sezone pod vođstvom Spaletija Roma je prvenstvenu trku završavala kao vicešampion, ali su prošle sezone bili tek šesti zbog čega nisu izborili učešće u Ligi šampiona.

Spaleti je 2006. i 2007. godine bio proglašen za najboljeg trenera Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve