Nova vest
Fudbal

Petak, 11.12.2009.

11:57

Zvezda za titulu, Partizan vreba

Mečevima 15. kola Jelen Superlige, koji su na programu predstojećeg vikenda, završava se prvi deo fudbalskog prvenstva Srbije.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U subotu se igra sedam utakmica, od kojih svi dueli počinju u 13 časova, osim meča Crvena zvezda-Spartak koji se igra od 18 časova. U poslednjem meču 15. kola, u nedelju od 13 sati, sastaju se Napredak i Vojvodina. Večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, odlučiće ko će biti jesenji šampion, a bolju poziciju pred poslednjih 90 minuta ove godine imaju ’crveno-beli’.

Zvezda, koja je u prošlom kolu savladala BSK rezultatom 1:0, u subotu dočekuje subotički Spartak. Drugoplasirani Partizan, koji za večitim rivalom zaostaje bod, u istom terminu, u Požarevcu igra protiv Mladog radnika, ekipe koja zauzima 11. mesto na tabeli Superlige.

’Crno-beli’ se nalaze u seriji od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda, a u prošlom kolu su bili ubedljivi protiv OFK Beograda (3:0). Mladi radnik je u prethodnog vikenda igrao nerešeno (1:1) sa poslednjeplasiranim Čukaričkim.

Fudbaleri OFK Beograda, takođe u subotu, dočekuju BSK iz Borče, a eventualnom pobedom u tom meču i uz poraz Vojvodine od Napretka, prestigli bi Novosađane na tabeli i stigli do pozicije tri.

Vojvodina će u nedelju u Kruševcu pokušati da stigne do osme prvenstvene pobede i tako popravi utisak nakon dva uzastopna prvenstvena poraza . Sa druge strane, Napredak bi, eventualnom pobedom nad ’lalama’, mogao da izađe iz opasne zone na tabeli. Kruševljani su u poslednjoj utakmici na domaćem terenu savladali Jagodinu sa 2:1.

Fudbaleri Rada u subotu u Kragujevcu igraju protiv Metalca, koji je 12. na tabeli. Ekipa sa Banjice je u poslednja dva kola zabeležila dve pobede i tako izašla iz zone ispadanja.

U duelu dva tima koje se nalaze u sredini tabele, Smederevo će dočekati Jagodinu, koja bi eventualnom pobedom mogla da se umeša u borbu za mesto pri vrhu tabele. Smederevo je u prošlom kolu u Subotici poraženo od Spartaka rezultatom 2:0.

Borac će u Čačku protiv ’fenjeraša’ Čukaričkog pokušati da ostvari šesti prvenstveni trijumf, dok će Javor u Ivanjici ugostiti kulski Hajduk.

Parovi 15. kola:
Subota, 13 časova:

Metalac – Rad
Smederevo – Jagodina
OFK Beograd – BSK
Mladi radnik – Partizan
Borac – Čukarički Stankom
Habitpharm Javor - Hajduk
Crvena zvezda – Spartak Zlatibor voda (18)
Nedelja, 13 časova:
Napredak – Vojvodina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve