Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 10.12.2009.

15:01

FIFA: Srbiji 12.400 karata u grupi

FIFA je obavestila Fudbalski savez Srbije da je naša zemlja za predstojeće svetsko prvenstvo dobila ukupno 12.400 ulaznica za tri utakmice u grupi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

FIFA je istovremeno odobrila 15 akreditacija za pisane medije iz Srbije, kao i pet akreditacija za fotoreportere. Na osnovu informacije FIFA, srpski navijači za meč protiv Gane mogu da računaju na 4.009 karata, za susret protiv Nemačke Srbija je dobila 4.276, a za duel sa Australijom 4.098 ulaznica.

To je 12 odsto od ukupnog broja ulaznica koje se puštaju u prodaju za svaku od tih utakmica.

Pravo da kupi kartu imaće svaki punoletan građanin naše zemlje koji ima pasoš Srbije ili stalnu boravišnu dozvolu na našoj teritoriji, a jedna osoba moći će da dobije najviše četiri ulaznice.

FIFA je obavestila FSS da će ulaznice za mečeve u prvoj fazi koštati od 110 do 220 dolara. Za svaki naredni krug takmčenja cena se povećava, a ulaznice za finale koštaće od 440 do 990 dolara.

Međunarodna fudbalska federacija posebno je naglasila da Srbija može da dobije ukupno 20 akreditacija za novinare i fotoreportere, a dala je i uputstvo na koji način bi trebalo vršiti njihovu raspodelu.

Tako je navedeno da nacionalna agencija ima prioritet u dobijanju akreditacije. Potom dolaze sportski dnevni listovi i na kraju ostala uticajna sredstva javnog informisanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve