Nova vest
Fudbal

Utorak, 08.12.2009.

23:09

LŠ: Ubedljivi Porto, srećni Milan

Takmičenje na proleće, u osmini finala Lige šampiona, iz grupa C i D nastavljaju Real Madrid, Milan, Čelsi i Porto.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Posle pet kola plasman su obezbedila već tri tima, a jedina nepoznaica bila je ko će biti drugi u grupi C, gde su se za "slobodno" mesto borili Milan i Olimpik iz Marselja. U grupi D plasman su još ranije ubedljivo izborili Čelsi i Porto.

Za plasman u osminu finala Olimpiku je bila potrebna pobeda na “Velodromu” rezultatom 3:0 nad Real Madridom. Oporavljeni Kristijano Ronaldo je u 5. minutu iz slobodnog udarca sa preko 30 metara doneo prednost gostima. Šest minuta kasnije Lučo Gonsales vešto je iskoristio “otpadak” posle šuta Brandaa. Terensku inicijativu Real je krunisao golom posle sat vremena igre. Raul Albiol spretno je sproveo loptu u mrežu posle udarca s ugla Rafaela Van der Varta. Lučo Gonsales je novu priliku da poravna rezultat propustio u 69. minutu. Iker Kasiljas je u svom kaznenom prostoru srušio Nianga, ali Argentinac je sa 11 metara pogodio stativu. Konačnih 1:3 postavio je Ronaldo u 80. minutu.

Milan je do osmine finala stigao više zahvaljujući Real Madridu, nego igrom koju je Leonardova ekipa pružila u Cirihu. Švajcarci su u dva meča s Milanom osvojili četiri boda i to su im jedini bodovi u takmičenju. Bivši igrač kruševačkog Napretka Milan Gajić iz slobodnog udarca u 29. minutu doneo je prednost svojoj ekipi. U 63. meč je praktično bio rešen - Rošat je faulirao Borijela u svom kaznenom prostoru i dobio crveni karton, a Ronaldinjo je bio siguran s bele tačke i postavio konačnih 1:1. Do kraja utakmice Milan je više imao loptu u svom posedu i stvarao šane, ali golova više nije bilo.

Grupa C:
Cirih - Milan 1:1 (Gajić 29; Ronaldinjo 65 (p))
Olimpik Marselj - Real Madrid 1:3 (Lučo Gonsales 11; Ronaldo 5, 80, Albiol 60)

Tabela grupe C:
1. Real Madrid 13
2. Milan 9

3. Olimpik Marselj 7
-----------------------
4. Cirih 4

Na stadionu „Visente Kalderon“ Atletiko Madrid želeo je da se pobedom oprosti od svojih navijača u Ligi šampiona, ali doživeo je pravu katastrofu. Već u drugom minutu Bruno Alveš je iz punog trka iskoristio idealni centaršut iz kornera i sa desetak metara zakucao loptu glavom u dalji ugao. Igralo se otvoreno i sa puno šansi, a u prvih 15 minuta viđen je i drugi gol. Golman „Jorgandžija“ Asenjo nije najbolje reagovao na šut Fusila iz velike daljine, a odbitak je u mrežu sproveo Falkao u 14. minutu za 0:2. Pokušavali su Forlan, Aguero i Simao, ali promene rezultata nije bilo. Posle bezbroj promašaja konačnih 0:3 postavio je Hulk u 76. minutu posle odlične akcije Portugalaca, lepim udarcem sa ivice šesnaesterca.

Apoel je na "Stamford Bridž" došao da pokaže šta zna i da u slučaju pobede i uspeha Porta u Madridu obezbedi natavak takmičenja ali u Ligi Evrope. U 6. minutu, posle akcije Haralambidesa po levoj strani Zevlakov postiže gol za 0:1. U 19. minutu svoj strahovit šut pokazao je Esjen, a u 26. Didije Drogba donosi prvu prednost "plavima": Džo Kol je u 70. minutu iz kaznenog udarca pogodio stativu, a tri minuta pre kraja Nenad Mirosavljević ulazi u istorju golom za 2:2. Ipak, zog lošijeg međusobnog skora s Atletikom, kiparski tim koji je u Londonu bio bodren od strane 5.000 svojih navijača, završava evro-avanturu.

Grupa D:
Čelsi - Apoel 2:2 (Esjen 19, Drogba 26; Zevlakov 6, Mirosavljević 87)
Atletiko Madrid - Porto 0:3 (Bruno Alveš 2, Falkao 14, Hulk 76)

Tabela grupe D:
1. Čelsi 14
2. Porto 10

3. Atletiko Madrid 3
-----------------------
4. Apoel 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve