Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.12.2009.

20:20

FIFA: Ronaldo brani, Mesi napada

Tri fudbalera Barselone – Ćavi, Inijesta i Mesi i dvojica madridskog Reala – Ronaldo i Kaka, nalaze se u najužem izboru FIFA za najboljeg igrača sveta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Leo Mesi je već osvojio trofej najboljeg evropskog igrača u izboru francuskog magazina “Frans fudbal”, tom prilikom je dobio 473 boda, dok je drugoplasirani Kristijano Ronaldo imao 233.

Najveći favorit za osvajanje nagrade je 22-godišnji Mesi, koji je bio drugi prethodne dve godine, 2007. iza Kake, a 2008. iza Kristijana Ronalda. Argentinac je zajedno sa Ćavijem i Inijestom osvojio triplu krunu u dresu Barselone – Primeru, Ligu šampiona i Kup Kralja.

U konkurenciji za fudbalerku godine su Kristijana (Brazil), Inka Grings (Nemačka), Marta (Brazil), Birgit Princ (Nemačka) i Keli Smit (Engleska).

Ceremonija proglašenja svetskog fudbalera godine u izboru FIFA biće održana 21. decembra u Cirihu, a glasaće selektori i kapiteni nacionalnih reprezentacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve