Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.12.2009.

17:29

Rusi optuženi zbog pijanke

Fudbalska federacija Rusije pokrenula je istragu povodom tvrdnji da su neki igrači veče uoči prve utakmice baraža za SP protiv Slovenije proveli u baru.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U saopštenju saveza navodi se da će biti sprovedena interna istraga, kao i da će biti zatraženo dodatno objašnjenje od novinara državne televizije, koji su objavili vest. U emisiji su se pojavili zaposleni u moskovskom hotelu "Meriot", gde su bili smešteni Rusi, koji su tvrdili da su neki igrači veče uoči utakmice sedeli u baru do pet sati ujutro uz piće i cigarete.

Rusije je u prvoj utakmici baraža pobedila 2:1, ali je u revanšu u Mariboru izgubila 1:0 i nije se plasirala u Južnu Afriku.

"Danas smo poslali zvanične dopise Kanalu jedan i hotelu 'Meriot' i zamolili ih da nam dokumentuju tačnost tvrdnji koje su iznete u televizijskoj emisiji", navodi se u saopštenju Fudbalske federacije Rusije.

Povodom ove afere u javnosti se digla velika prašina, a istragu dok se ne utvrdi puna istina zatražilo je čak i nekoliko članova nacionalnog parlamenta.

Svi reprezentatici Rusije demantovali su optužbe, a braća Vasilij i Aleksej Berezucki su čak najavli tužbu protiv Kanala jedan.

Selektor "zborne komande" Gus Hidink rekao je da veruje svojim igračima i insistirao da se sprovede puna istraga.

"Kanal jedan je izuzetno cenjen u Rusiji i ne bi trebalo da iznosi u javnost glasine. Za takve optužbe morate imati čvrste i nedvosmislene dokaze", rekao je Hidink.

On je dodao da je na početku njegovog selektorskog mandata u Rusiji bilo manjih incidenata u timu.

"Odmah sam reagovao i upozorio igrače da će snositi posledice i nakon toga sve je bilo u redu. Za sada nemam razloga da sumnjam u moje igrače", rekao je holandski stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve