Nova vest
Fudbal

Sreda, 02.12.2009.

12:59

LE: Tuluz - Partizan (TVB92, 19h)

Fudbaleri Partizana sastaju se u četvrtak (19h, TVB92) sa Tuluzom na stadionu Munisipal u petom kolu grupe J Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

’Crno-beli’ će u Tuluzu biti bez nekolicine igrača, a u Beogradu je ostao i Lamin Diara koji se nije oporavio od povrede zadobijene u 137. ’večitom’ derbiju, kao i rezervni golman Darko Božović. Kapiten Nenad Đorđević izjavio je za B92 da veruje da njegova ekipa može u Tuluzu da ostavi dobar utisak, posle uspešnih igara u prethodnim mečevima.

Lamin Diara i dalje oseća posledice povrede primicača sa meča sa Crvenom zvezdom, dok će Darko Božović ostati u Beogradu gde će biti podvrgnut dodatnim pregledima na VMA. Od ranije je poznato za ’crno-bele’ protiv Tuluza neće igrati ni povređeni Goran Gavrančić, suspendovani Mladen Krstajić, kao ni Marko Lomić zbog bolova u leđima, kao ni Rajko Brežančić, koji ima problem sa pasošem.

U ekipu su se, posle dana pauze, vratili Adem Ljajić i Nemanja Tomić.

Kapiten Partizana Nenad Đorđević izjavio je da njegova ekipa putuje u Tuluz da ostavi dobar utisak.

Ono što je najbitnije da smo ovaj period posle derbija iskoristili da se što bolje pripremimo i oporavimo. Mislim da smo se dosta iscrpeli i psihički i fizički i emotivno. Najbitnije je da u ovoj utakmici sa Tuluzom idemo da ostavimo dobar utisak. Ne mogu da obećam ništa i mislim da nemamo neke argumente da bi nešto obećavali, ail sigurno da ćemo učiniti sve da bi odigrali jednu dobru utakmicu. Sigurno ćemo pružiti svoj maksimum i nadam se da ćemo, uz malo sreće, biti nagrađeni za neke utakmice koje smo igrali i da ćemo pokušati da osvojimo neki bod u ovom takmičenju“, rekao je Đorđević.

’Crno-beli’ su izgubili sve šanse za plasman u narednu rundu i Đorđević smatra da bi to moglo donekle da bude rasterećenje za ekipu, ali da igrači u svakom momentu moraju da pružaju svoj maksimum.

Sigurno da je dosta lakše, ali dok nosite Partizanov grb nikada ne možete da igrate rasterećeno. U kakvoj god da ste situaciji morate da dajete svoj maksimum. Mi ćemo sigurno dati svoj maksimum i možda možemo biti rasterećeni iz razloga što nemamo nikakve šanse da se plasiramo dalje i to nam može biti nekakva olakšica, ali u suštini sigurno da ćemo učiniti sve da dostojno opravdamo dres koji nosimo i nadam se da nećemo dozvoljavati neka poniženja i slično“, smatra kapiten ’crno-belih’.

Reprezentativac Srbije Radosav Petrović je svestan specifičnosti utakmice, nakon svih dešavanja prilikom susreta u Beogradu, ali smatra da igrače treba da interesuje samo fudbal.

Utakmica će biti vrlo speficična, biće zaista veliki pritisak zbog svega što se događalo, ali mislim da nas kao igrače i profesionalce to ne treba da opterećuje, jer je naš posao da igramo fudbal, da branimo boje ovog kluba i mi ćemo to da radimo na najbolji mogući način“, rekao je petrović.

Petrović smatra da bi dobri rezultati u prethodnim mečevima u Srbiji mogli da budu motivacija za ekipu da ostvari dobar rezultat u Francuskoj.

Posle svega što smo uradili u prethodnom periodu, napravili smo dobru uvertiru za sam kraj polusezone i idemo u Francusku bez pritiska. Mislim da je vreme da prekinemo crnu seriju i ostvarimo pozitivan rezulta. Očekujem da ćemo igrati fudbal i da jedino tako možemo da napravimo nešto dobro. Da izađemo da igramo kao što smo igrali protiv Zvezde, bez obzira što smo imali igrača manje“, rekao je Petrović.

U Tuluz su otputovali sledeći igrači:

golmani: Mladen Božović i Aleksandar Radosavljević;
odbrana: Srđa Knežević, Marko Jovanović, Nenad Đorđević, Siniša Stevanović i Aleksandar Kosorić;
srednji red: Radosav Petrović, Ljubomir Fejsa, Branislav Jovanović, Nemanja Tomić, Almami Moreira, Adem Ljajić i Nikola Vujović;
napadači: Gabrijel Kleo, Miloš Bogunović, Brana Ilić i Vašington da Silva.

Meč petog kola između Tuluza i Partizana igra se u četvrtak od 19 časova uz direktan prenost na televiziji B92. Meč sudi islandska četvorka predvođena Kristinom Jakobsenom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve