Nova vest
Fudbal

Utorak, 01.12.2009.

13:23

Šarliz Teron na žrebu za Mundijal

Oskarovka Šarliz Teron biće među gostina na ceremoniji žreba za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2010. godine koji će u petak biti održan u Kejptaunu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Južnoafrička glumica će tokom žreba imati ulogu asistentkinje generalnom sekretaru Svetske fudbalske federacije (FIFA) Žeromu Valkeu. Pored Teronove žrebu će prisustvovati i dobitnik Nobelove nagrade za mir Dezmond Tutu, bivši predsednik Južne Arike Frederik de Klerk, dok će se bivši šef države Nelson Mendela prisutnima obratiti preko video poruke.

Na početku žreba dobrodošlicu prisutnima poželeće predsednik Južne Arike Jakob Zuma i prvi čovek FIFA Sep Blater, a pored Oskarom nagrađene glumice na bini će se tokom žreba naći i velike sadašnje i bivše sportske zvezde Dejvid Bekam, Hajle Gebreselasije, Franc Bekenbaer i Mišel Platini.

To će biti veoma važan događaj za fudbal i Afriku jer će u Kejp Taunu šest timova sa tog kontinenta biti prezentovani na najbolji način. Očekujemo da će gledaoci pored malih ekrana uživati tokom celog trajanja žreba“, rekao je Valke.

Ceremonija žreba počinje u petak u 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve