Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 30.11.2009.

12:45

Blater: "Irci žele vanredno na SP"

Predsednik FIFA Sep Blater predložiće Izvršnom odboru FIFA da razmotri mogućnost da Irska, kao 33. reprezentacija, učestvuje na prvenstvu sveta u Južnoj Africi.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Irska je eliminisana početkom meseca u baraž meču protiv Francuske, kada je naočigled svih, Tijeri Anri igrao rukom i pomogao Vilijamu Galasu da postigne pobednički gol koji je "trikolorima" obezbedio plasman na Mondijal.

"Primili smo delegaciju Irske i oni su nam prirodno preneli svoje ogromno nezadovoljstvo onim što se dogodilo. Isto tako, oni su svesni da meč ne može da bude ponovljen i da je reč sudije odlučujuća", izjavio je Blater.

On je preneo molbu Iraca da budu 33. učesnici prvenstva sveta u Južnoj Africi.

"Delegacija Irske nije tražila nikakve sankcije ni prema igraču, ni prema sudiji, ali je iz sveg srca zamolila da bude primljena medju najbolje selekcije sveta na Mondijalu", rekao je Blater i dodao da će on taj predlog Iraca preneti na razmatranje Izvršnom odboru koji će se sastati u sredu u Johanezburgu.

Žreb za prvenstvo sveta biće održan u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve