Nova vest
Fudbal

Nedelja, 29.11.2009.

22:03

Kleo: Morao sam da otrčim do 'juga'

Kleverson Kordova Kleo je uoči 137. derbija izjavio da će postići gol za Partizan protiv nekedašnjeg kluba i to je učinio na fantastičan način.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trenutak inspiracije sjajnog Brazilca odlučio je meč odigran na stadionu Crvene zvezde. Kada je prelazio u Humsku 1 znalo se da će najveći pritisak na njemu biti na derbiju, ali to mu nije smetalo. „Nisam spavao veče uoči derbija. Bio je veliki pritisak na nama, jer smo bili svesni da zbog bodovnog minusa i očekivanja navijača moramo da pobedimo“.

„Uz to, treslo me je uzbuđenje, jedva sam čekao da počne. Posle pobede, naravno da nisam imao problema sa snom. Lepo je videti kako smo sad svi opušteni, radosni, jer smo imali mnogo težak period u prethodna tri meseca".

Bivši golgeter Zvezde doneo je neopisivu radost Partizanu i otrčao je do „juga“ da podeli radost sa „grobarima“.

„Meni je posebno zanimljivo što mi je ovo prvi gol u karijeri izvan šesnaesterca! I mnogo je važan, kako klubu i navijačima, tako i meni. Valjda je sada svima jasno da igram za Partizan, da će sva priča o prošlosti, prethodnoj polusezoni da se završi. Naravno da sam morao da otrčim do ’juga’“.

U uvertiri derbija dosta se pričalo o tome kako stranci ne razumeju do kraja srž srpskog derbija, te da Klea, između ostalih, ne nose emocije.

„Ljudi u Srbiji se od rođenja opredeljuju za Partizan ili Zvezdu i izbor se ne menja. Tačno je, ja sam profesionalac, uvek dajem i uvek ću davati sve od sebe za koji god klub da igram. Međutim, i te kako ima mesta i za emocije, ne mogu ja da budem ravnodušan, da gledam u oči saigrače, ljude iz kluba i navijače koji bi sve dali za pobedu u derbiju“.

Junaku derbija čestitali su i zvezdaši, ali niko iz kluba.

„Javilo mi se mnogo prijatelja zvezdaša da mi čestita, mada iz kluba nije još niko. A, evo, sad planiram da okrenem Žuku, da se ispričamo. Pozive iz Brazila ne mogu ni da izbrojim, zvali su me rodbina, drugovi, novinari. Već imam naručeno da kad krenem kući ponesem tridesetak ’crno-belih’ dresova“.

Kleo je ove sezone postigao 12 golova za Partizan. Brazilac je 11. igrač koji je igrao za Zvezdu i za Partizan. 24-godišnji napadač srpskog šampiona je promenio osam klubova u Brazilu, Portugalu i Srbiji.

Partizan nije poražen na šest poslednjih derbija, a zabeležio je treću uzastopnu pobedu na 'Marakani'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve