Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2009.

23:58

Veče autsajdera u Primeri

Odigrana su prva tri meča 12. kola španske Primere, a veliki favoriti Viljareal, Valensija i Sevilja osvojili su zajedno samo dva boda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Viljareal je posle nekoliko dobrih mečeva i tri pobede u poslednja četiri kola izgubio 1:0 u Hihonu od Sportinga, tima koji je neporažen kući. Valensija je dočekala Maljorku ali je igrala samo 1:1 sa timom koji nema pobedu u gostima. U poslednjem meču Sevilja je igrala protiv poslednjeplasirane Malage koja je izborila 2:2.

Najveće iznenađenje priredio je Sporting koji je u Hihonu minimalnim rezultatom slavio protiv Viljareala. U ne toliko uzbudljivom meču poslednjih 15 minuta su obeležila dva penala i isključenje. Tim iz predgrađa Valensije ostao je sa deset igrača u 74 minuta kada je Rodrigez nakon greške u kaznenom prostoru skrivio penal i zaradio isključenje. Riviera je solidno šutirao sa bele tačke, Lopez se sjajno bacio u svoju levu stranu i odbranio, ali je Bilić bio najbrži i ubacio loptu u mrežu. Minut pre kraja Sporting je mogao da udvostruči prednost ali njegovi igrači ponovo nisu iskoristili penal. Ovaj put je šutirao strelac prvog gola, ali je i on kao i Riviera bio neuspešan.



Valensija je dočekala na ‘Mestalji’ Maljorku kao veliki favorit, ali je pet minuta pre kraja meča ostala bez dva boda. David Vilja je u 48. minutu doneo prednost svom timu, ali je u 85. minutu Valero realizovao jedanaesterac za goste koji su odneli veoma bitan bod. Maljorka igra nema pobedu na gostovanjima, ali je ostvarila svih šest pobeda na svom terenu.



U poslednjem meču u subotu Sevilja je dočekala tim koji je poslednji na tabeli, ali koji je posle 45 minuta vodio 2:0. U 11. minutu utakmice isklju;en je rezervista Malege Albert Luke, a samo desetak minuta kasnije gosti preko Fernanda stižu do vođstva. U 45. minutu i Baha pogađa mrežu previše opuštenih domaćina. Međutim, trećeplasirana Sevilja u nastavku potpuno pritiska odbranu Malage i golovima Luisa Fabiana u 58. i 72. minutu stiže do utešnog boda.



Preostali mečevi 12. kola igraju se u nedelju, ali će jedan privući apsolutnu pažnju fudbalskog sveta, ‘El Klasiko’ Barselona – Real Madrid. Zanimljivo je da će se susresti i druga dva tima iz Madrida, odnosno Barselone, jer Atletiko dočekuje Espanjol.

Rezultati 12. kola Primere:
Sporting Hihon – Viljareal 1:0 (0:0)
Bilić 75
Valensija – Maljorka 1:1 (0:0)
Vilja 48 – Valero 85p
Sevilja – Malaga 2:2 (1:1)
Fabiano 58, 72 – Fernando 22, Baha 45

Nedelja:
Almerija – Atletik Bilbao
Rasing - Deportivo
Saragosa – Osasuna
Valjadolid – Tenerife
Hetafe – Herez
Atletiko Madrid – Espanjol
Barselona – Real Madrid

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve