Nova vest
Fudbal

Subota, 28.11.2009.

19:38

Fudbalski menadžeri brzo osede

Vođenje vrhunskog fudbalskog kluba je jedan od najstresnijih poslova i fudbalski menadžeri potpuno osede za kratko vreme na tom poslu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Fudbalski menadžeri osede u proseku za 6 godina, prenosi nalaze jednog istraživanja tabloid "San" i BBC. Za ilustraciju mogu poslužiti sede glave trenera Mančester Junajteda sera Aleksa Fergusona, Arsenalovog Arsena Vengera, kao i bivšeg engleskog selektora sera Bobija Robsona.

Istraživači su utvrdili da stres u karijeri trenera izaziva gubljenje pigmenta u kosi.

Legendarna "četka" bivšeg šefa Njukasla Kevina Kigana počela je naglo da sedi tokom sezone1995/96, kada je, kao 58-godišnjak, gledao kako njegov tim gubi vođstvo na tabeli od 12 bodova i na kraju završava na drugom mestu iza Mančester Junajteda.

Ser Aleks, kome je sad 67 godina, počeo je da sedi tokom sezone 1994/95, kad je Junajted izgubio titulu od Blekburn Robersa, a tadašnja zvezda strelac Erik Kantona dobio osmomesečnu zabranu igranja zbog napada na navijača Kristal Palasa.

Istraživanje koje su sproveli izumitelji kultne kompjuterske igre "Fudbalaski Menadžer 2010" pokazuje da moderni fudbalski trener osedi za prosečno 312 nedelja.

"Biti trener danas je stresnije nego ikad pre - milioni navijača traže njihovu glavu čim izgube bod, i to se jasno odražava na boju njihove kose", kažu autori istraživanja, a prenosi San.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve