Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2009.

15:19

137. derbi: "Za plus 7 i minus 1"

Treneri i kapiteni Zvezde i Partizana na prvoj zajedničkoj konferenciji pred jedan prvenstveni meč u istoriji, najavili dobru igru i pobedu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana obavili su posao u četvrtfinalu LAV kupa Srbije, i sada u potpunosti mogu da se okrenu 137 „večitom“ derbiju koji se u subotu popodne igra na stadionu Crvene zvezde.

Prva zajednička konferencija za štampu dva kluba u istoriji, pred jedan prvenstveni derbi,održana je u prostorijama „Sava osiguranja“ u Beogradu.
Iz obe ekipe najavljuju igru na pobedu uz dobru igru. Trener crveno-belih Vladimir Petrović Pižon ponovio je već poznatu frazu „ da je svaki derbi praznik fudbala“:

Na ovakvim utakmicama se postaje igrač i rađaju legende. Na ovakvim mečevima se dobija fudbalsko ime i prezime“ rekao je Petrović koji je dodao da je on svoje ime dobio na derbiju 1975.godine „kada je predriblao celu ekipu Partizana i postigao gol" inače, jedini na toj utakmici.

Trener Partizana Goran Stevanović, pohvalio je ideju da se 137.derbi najavi zajedničkom konefencijom trenera i kapitena: „Ovo dva kluba treba da pruže primer ostalima. Ova konferencija je dobar primer koji treba da posluži svima koji će istrčati na teren, ali i onima koji će pratiti meč sa tribina" rekao je Stevanović koji je dodao da su „derbi mečevi su posebne utakmice koje igrači pamte, i to bukvalno svaki minut koji odigraju“.

Nikola Lazetić:Svima je jasno da je ovo najveća utakmica na ovim prostorima. Mladi igrači su pokazali da mogu da se nose sa težinom imena i dresa Crvene zvezde. Ipak, priprema je počela, stariji igrači su već razgovarali sa mladjima koji nemaju prevelikog iskustva u ovakvim utakmicama. Ipak, ta pozitivna trema mladjih trebalo bi da da volju da se igra što bolje“.

Lazetić je podsetio da je Crvena zvezda u ovu sezonu ušla skromno, a da derbi dočekuje sa 4 boda prednosti u odnosu na Partizan: „ Svoj optimizam zasnivamo i na tome da su ovi rezultati koji su postignuti, preko svih očekivanja. Cilj je bio što pre stabilizovati klub, ali smo u sezonu ušli mnogo bolje nego brojne generacije kluba“.

Nenad Đorđević: "Nismo zaboravili da igramo fudbal"

Nenad Đorđević:Dočekujemo derbi u dobrom raspoloženju, u poslednje vreme beležimo dobre rezultate. Nadamo se da ćemo razuveriti sve da nismo zaboravili da igramo fudbal i da smo i dalje najbolja ekipa na ovim prostorima“.

Ekipa Partizana u prethodne dve sezone uglavnom uz solidnu bodovnu prednost dočekivala je derbi. Sada je situacija drugačija. Trener crno-belih smatra da će kao i uvek odličiti nijanse, ali da je pritisak sada malo veći:

Ovo je uvek bila specifična utakmica, sada je razlika mala, prethodnih godina nismo imali toliki pritisak, jer smo imali veliku bodovnu prednost. Ipak, iako zaostajemo, nadamo se da ćemo na kraju jesenjeg dela sezone ostaviti dobar utisak“ rekao je Stevanović.

Utakmica Crvena zvezda – Partizan igra se u subotu od 16 i 15, a klubovi će organizovati po još jednu (ovoga puta odvojeno) konferenciju za medije u petak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

91 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve