Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 26.11.2009.

12:43

Bez TV prenosa SP za Severnokorejce

Predsednik Severne Koreje, Kim Džong Il, odlučio je da spreči svoje sunarodnike da prate SP u fudbalu, sledeće godine u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Navijači selekcije Severne Koreje, koja se na završnicu SP otišla drugi put u istoriji te države, prvi put od 1966. godine, neće moći da prate direktne prenose utakmica a biće emitovani samo "najznačajniji detalji sa mečeva koje tim Severne Koreje dobije".

Kim Džong il, naslednik dugogdišnjeg predsednika Severne Koreje Kim Il Sunga, u većem delu sveta okarakterisan kao diktator, nastavio je praksu "specifičnih sloboda" ali je u odnosu na oca još skloniji neobičnim odlukama i izjavama.

S obzirom na činjenicu na je Severna Koreja na poslednjem mestu liste favorita za osvajanje titule prvaka sveta, sa selekcijama Novog Zelanda i Hondurasa, ljubiteljima fudbala u toj zemlji preti opasnost da ne vide ni sekund igre na šampionatu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve