Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.11.2009.

23:03

LŠ: Arsenal u nokaut fazi

Posle mečeva petog kola u grupi H Lige šampiona plasman u osminu finala izborio je Arsenal, dok je Olimpijakos vrlo blizu proleća u elitnom takmičenju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Arsenal je na stadionu “Emirati“ savladao Standard iz Liježa rezultatom 2:0, a golove su postigli Nasri i Denilson. AZ Alkmar je podelio bodove u meču bez golova sa Olimpijakosom.

Posle neugodnog poraza u Premijer ligi Engleske od Sanderlenda Arsen Venger je rešio da malo promeni tim za utakmicu protiv Standarda. Odmarao je Francuz Eduarda, Rosickog i Volkota, ali to ništa nije pomoglo Standardu koji je u London došao bez Milana Jovanovića.

I pored dominacije Arsenala na početku meča, najbliži pogotku u prvih pola sata bili su gosti - u 20. minutu prečku je pogodio Mbokani. Meč je rešen krajem prvog dela igre. U 35. minutu precizan je bio Samir Nasri posle nesporazuma u odbrani gostiju, da bi u sudijskoj nadoknadi vođstvo povećao drugi "povratnik" Denilson odličnim šutom sa 30 metara, koji je iznenadio večeras odličnog golmana tima iz Liježa.

U zanimljivom meču AZ i Olimpijakos nisu imali sreću da postignu gol, a konačnim rezultatom više bi morali da budu zadovoljni gosti. Grčkom timu za prolaz dalje potreban je bod protiv Arsenala u Atini, dok će Alkmar morati da juri pobedu u Liježu za nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Arsenal - Standard Lijež 2:0 (Nasri 35, Denilson 45)
AZ Alkmar - Olimpijakos 0:0

Grupa H
Arsenal 13
Olimpijakos 7
Standard 4
AZ Alkmar 3

Parovi 6. kola (9. decembar):
Olimpijakos - Arsenal
Standrad - AZ Alkmar

Unirea i Štutgart u borbi za 2. mesto

Golovima Sebastiana Rudija i Zdravka Kuzmanovića Štutgart je pobedio Glazgov Rendžers na Ajbroks Parku rezultatom 2:0 i tako ostao u konkurenciji za nastavak takmičenja i na proleće. Poraz na domaćem terenu za škotskog prvaka znači kraj snova o evro-utakmicama do sledeće jeseni.

Štutgart je do ovog meča odigrao deset uzastopnih takmičarskih utakmica bez pobede, ali ovoga puta od prvog minuta jasno je pokazao da ih samo pobeda zanima. Rudi je svoj prvi gol u Ligi šampiona postigao posle 16 minuta igre, posle akcije Hleba i Pogrebnjaka. 19-godišnji igrač sredine terena bio je asistent i kod drugog gola i to na isteku sata igre. Njegov centaršut s desne strane odlični reprezentativac Srbije Kuzmanović glavom je zakucao u mrežu sa desetak metara. Štutgart će do nokaut faze LŠ stići pobedom kod kuće nad Unireom 9. decembra, a u slučaju neuspeha obezbedio je takmičenje u Ligi Evrope.

Na stadionu Staeue u Bukureštu, do istorijske šanse da obezbedi drugu runde Lige šampiona Unirea je stigla pobedom nad Seviljom 1:0. Andalužani su još u prošlom kolu obezbedili nastavak takmičenja. Meč je odlučio autogol Ivice Dragutinovića u 45. minutu . Posle slobodnog udarca Rumuna, Dragutinović je glavom zatresao mrežu svog golmana Havija Varasa. Sevilja je bila bolji i opasniji tim do kraja meča, ali Luis Fabiano i Kanute nisu imali koncentraciju u završnici.

Glazgov Rendžers - Štutgart 0:2 (Rudi 16, Kuzmanović 59)
Unirea - Sevilja 1:0 (Dragutinović 45ag)

Grupa G
Sevilja 10
Unirea 8
Štutgart 6
Rendžers 2

Parovi 6. kola (9. decembar):
Štutgart - Unirea
Sevilja - Rendžers

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve