Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.11.2009.

21:11

Antić i "Orlovi" zajedno do 2012!

Selektor A reprezentacije Radomir Antić ostaće na kormilu državnog tima bar do kraja sledećeg ciklusa kvalifikacija za EP2012.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Odbor za Hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije zasedao je u Beogradu u proširenom sastavu i jednoglasno je odlučio da produži saradnju sa selektorom A reprezentacije Radomirom Antićem bar do 2012. godine i kraja ciklusa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Sednici Odbora predsedavao je prvi čovek FSS-a Tomislav Karadžić, a prisutni su bili svi predsednici regionalnih ogranaka Saveza kao i predsednik Zajednice Superligaša.

“Dosadašnji selektorski učinak Radomira Antića je u svemu odličan i afirmativan za srpski fudbal u celosti. Odlučeno je da se zadrži izabrani kurs sa Antićem na čelu najbolje reprezuentacije i u narednom kvalifikacionom ciklusu. Dogovorena je saradnja do kraja 2011. godine i završetka kvalifikacionog puta za Prvenstvo Evrope 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini, a koja će biti i produžena nazavršni deo u slučaju očekivanog plasmana", kaže se u saopštenju.

Čelnici Fudbalskog saveza izrazili su optimizam povodom plasmana nacionalnog tima na Mundijal u Južnoj Africi, pre svega zato što je rešeno "najvažnije pitanje" a to je selektor.

"Od dolaska Radomira Antića viđena su mnogo dobra. Uspostavljen je kult nacionalnog tima, vraćeno ogromno poverenje nacije u reprezentaciju, državni tim je na pet kvalifikacionih utakmica u Beogradu posmatralo 220.000 navijača (tri puta je stadion bio rasprodat danima pred meč), stvoren je niz igrača koji su nosioci igre u svojim timovima...Uz to, fudbal je mnogo bolje pozicioniran u društvu, odziv sponzora je veoma zadovoljavajući", ističe se u saopštenju.

Svečanost povodom produžetka ugovora sa Antićem biće održana sredinom decembra, kada će biti i sumirani utisci sa žreba za određivanje grupa na Mundijalu, i uopšte ove uspešne fudbalske godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve