Nova vest
Fudbal

Utorak, 24.11.2009.

14:19

Petrović: "Samo o Spartaku"

Trener FK Crvena zvezda Vladimir Petrović izjavio je da njegovi igrači moraju u potpunosti da razmišljaju o kup utakmici sa Spartakom, a ne o 137.derbiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladimir Petrović ocenio je da njegova ekipa mora ozbiljno da shvati četvrtfinalni duel sa Spartakom u Lav Kupu Srbije, takmičenju koje ne sme da se zapostavi uprkos dobrim rezultatima u prvenstvu.

Petrović je naglasio i da njegovi igrači moraju da se potpuno posvete susretu četvrtfinala Lav Kupa, a ne da razmišljaju o subotnjoj utakmici sa večitim rivalom Partizanom u Jelen Superligi.

"Sledeće dve utakmice su nam, bez uveličavanja, izuzetno značajne i moramo ozbiljno da ih shvatimo, kao što smo uradili u prethodnom susretu sa Čukaričkim. Ako to ponovimo možemo da očekujemo nastavak serije dobrih rezultata", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Petrović je podsetio da je Kup takmičenje kroz koje se najlakše dolazi do trofeja, ali i plasmana na evropsku scenu.

"Imate pet utakmica, dakle još dve i finale. Zato je Kup toliko značajan i zbog toga ne sme da se zapostavi. Jeste prvenstvo bitno, ali u njemu možete da nadoknadite izgubljene bodove, a u Kupu nema popravnog", ocenio je Petrović, koji možda neće moći da računa na desnog beka Pavla Ninkova koga muči povreda zadnje lože.

Mogući izostanak Ninkova, prema najavi Petrovića, mogao bi da bude jedini izostanak nekog standardnog prvotimca crveno-belih, pošto trener Zvezde Spartaku želi da se suprotsravi sa najjačim sastavom.

"Spartak je dobra ekipa što dokazuje iz meča u meč. Imaju nekoliko izuzetnih igrača, cetarfora (Voju) Ubiparipa, levog beka (Dragana) Šarca, centarhalfa (Vidaka) Bratića. Nisu neiskusni. Većina igrača im je u najboljim fudbalskim godinama", oprezan je trener Zvezde.

Fudbaler sredine terena crveno-belih Vladimir Bogdanović naveo je da očekuje veoma težak meč, jer će Spartak, prema njegovom mišljenju, igrati zatvoreno, kao i većina ekipa koje dodju na stadion Zvezde.

"Pokušavaće da iz kontranapada i prekida dodju do gola, ali se nadam da se to neće desiti. Mi ćemo se truditi da postignemo gol u prvih 15 ili 20 minuta i mirnije privedemo meč kraju", naveo je Bogdanović i priznao da svi igračima Zvezde barem u podsvesti razmišljaju i o duelu sa Partizanom.

"Sigurno da nam Partizan leži u podvsesti, ali najbitnija utakmica je ona sledeća", kazao je Bogdanović.

Zvezda će na utakmici sa trenutno petoplasiranim timom Superlige, koja će se igrati u Beogradu od 17 sati, pokušati da ostvari 11. uzastopnu pobedu, računajući i dve u Kupu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve