Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.11.2009.

23:03

LŠ, G i H: Arsenal overava plasman

Posle tronedeljne pauze nastavlja se fudbalska Liga šampiona utakmicama petog kola. U grupama G i H ostala su još tri mesta u osmini finala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini tim koji je već obezbedio prolaz u narednu rundu je španska Sevilja, koja gostuje u utorak rumunskoj Unirei. U drugom meču ove grupe škotski Rendžers u Glazgovu dočekuje nemački Štutgart. U grupi H, londonski Arsenal na svom terenu dočekuje belgijski Standard.

Englezima je i bod dovoljan da i teoretski obezbede plasman u narednu fazu. U drugoj utakmici grupe AZ u Alkmaru dočekuje drugoplasirani Olimpijakos.

Grupa G:
Rendžers – Štutgart (20.45h)
Unirea – Sevilja (20.45h)

Grupa H:
AZ Alkmar – Olimpijakos (20.45h)
Arsenal – Standar (20.45h)

Grupa G:

Trener Uniree Dan Petresku tražio je od svojih igrača pred utakmicu sa Seviljom da uvide kakva šansa im se ukazala. Eventualna pobeda Rumuna nad Seviljom i poraz Štutgarta od Rendžersa u drugoj utakmici grupe, doneli bi Unirei plasman u ominu finala, uspeh koji u Ligi šampiona nije napravio nijedan rumunski klub.

Sevilja je već obezbedila plasman među 16 najboljih, ali još uvek nije overila prvo mesto u grupi, a to će ostvariti ako ostane neporažena u Rumuniji. Tim Manuela Himenesa je ostvario 13 pobeda u poslednjih 16 utakmica, izgubivši samo jednom u tom periodu.

U drugoj utakmici grupe sastaju se Rendžers i Štutgart. Oba tima će obzirom na stanje na tabeli morati da idu na pobedu, i publika na ‘Ajbroksu’ će sigurno uživati. Nemački tim ima jedan bod prednosti u odnosu na Škote, a eventualna pobeda mogla bi Štutgart da dovede do drugog mesta posle petog kola.

Markus Babel je rekao da su Liga šampiona i Bundesliga potpuno dva različita takmičenja. U domaćem šampionatu Šturgart se nalazi u borbi za opstanak. Sa druge strane Volter Smit je rekao da očekuje težak meč. Smit je dodao da bi bio zadovoljan i plasmanom u drugu fazu Lige Evrope.

Tabela:

Sevilja 10
Unirea 5
Štutgart 3
Rendžers 2

Grupa H:

U grupi H Arsenal dočekuje belgijski Standard. Timu Arsena Vengera dovoljan je i bod protiv Belgijanaca da bi obezbedio plasman u narednu fazu, ali Arsenal će sigurno ići na pobedu u ovoj utakmici. Arsenalu će, ukoliko prođe dalje, to biti deseti uzastopni put da je obezbedio plasman u narednu fazu.

Trener Belgijanaca Laslo Boloni ipak se ne plaši gostovanja u Londonu i pokušaće da pobedi i tako ostane u trci za drugo mesto u grupi. Glavna opasnost po gol Almunije biće srpski reprezentativac Milan Jovanović.

U drugoj utakmici grupe AZ u Alkmaru dočekuje grčki Olimpijakos. Trener holandske ekipe Ronald Kuman rekao je pred meč da će njegov tim morati da rizikuje i baci ‘sve karte’ na napad kako bi pobedio i ostao u konkurenciji za drugo mesto u grupi. Zikov Olimpijakos je u dobrom položaju iako je u prošlom kolu izgubio od Standarda u Belgiji sa 2:0.

Tabela:

Arsenal 10
Olimpijakos 6
Standard 4
AZ 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve