Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.11.2009.

19:17

FIFA zakazala vanredni sastanak IK

Svetska fudbalska federacija saopštila je da je zakazala vanredni sastanak Izvršnog komiteta, koji će biti održan pre žreba za Svetsko prvenstvo 2010 godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U saopštenju FIFA ističe se da će glavne teme sastanka biti incidenti koji su se dogodili u mečevima baraža za SP, kao i afera sa nameštanjem utakmica u Evropi. Sastanak će biti održan 2. decembra u Kejptaunu, dva dana pre žreba za Mundijal u Južnoj Africi.

Svetska fudbalska federacija nije precizirala o kojim incidentima se radi, ali mediji podsećaju da je bilo nekoliko slučajeva navijačkog nasilja, kako pre tako i posle meča Alžir-Egipat (1:0), a veruje se da će se raspravljati i o igranju rukom Tijerija Anrija na utakmici Francuska-Irska (1:1). ’Trikolori’ su zahvaljujući tom potezu obezbedili plasman na predstojeće Svetsko prvenstvo.

Izvršni komitet će se, takođe, baviti i aferom oko nameštanja rezultata i klađenja, koja trenutno potresa Evropu. U poslednjih nekoliko dana istražni organi uhapsili su veliki broj osumnjičenih u Nemačkoj i drugim zemljama Centralne i Istočne Evrope.

Prethodno su, zbog istog skandala, čelnici Evropske fudbalske federacije (UEFA) zakazali krizni sastanak sa predstavnicima deset nacionalnih federacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve