Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.11.2009.

16:44

UEFA sazvala sastanak sa 10 saveza

Čelnici UEFA sazvali za sredu krizni sastanak sa predstavnicima 10 nacionalnih federacija zbog skandala oko nameštanja preko 200 utakmica.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Prema rečima direktora Kancelarije UEFA za medije Roberta Foknera, jedina tema sastanka biće nova afera sa nameštanjem više od 200 utakmica u šampionatima tih država.

U medjuvremenu su neki savezi već reagovali, pa je Fudbalska federacija Nemačke po hitnom postupku formirala radnu grupu koja će nezavisno od UEFA ispitati da li je u Bundes ligi bilo sumnjivih utakmica.

Ministar sporta Austrije Norbert Darabos zatražio je od nacionalne fudbalske federacije najteže kazne za sve koji budu proglašeni krivim.

"Oni koji manipulišu ishodima utakmica moraju da budu kažnjenu strožije nego dopingovani sportisti. Ako se utvrdi da su u to bili umešani i čelnici klubova, ti timovi moraju da budsu isključeni iz svih takmičenja", rekao je Darabos.

Prema prvobitnoj informaciji javnog tužilaštva u Bohumu, postojala je sumnja o nameštanje tri utakmice prve i druge lige Austrije, a sada se taj broj popeo na 11.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve