Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 23.11.2009.

14:54

Orlovi: Majstorija Vukovića

Proteklog vikenda više srpskih fudbalskih internacionalaca imalo je uspešne nastupe u ligama širom Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Najuspešniji su bili Zdravko Kuzmanović, Marko Pantelić, Danijel Ljuboja, Jagoš Vuković, Vladimir Ivić, Nenad Mirosavljević i Ivan Đurđević, koji su se upisali u strelce. Posebno je efektan bio pogodak Vukovića, prvi u dresu PSV-a za 21-godišnjeg reprezentativca Srbije. Nemanja Matić je konačno debitovao u prvom timu Čelsija, a Nemanja Vidić se vratio na teren posle pauze.

Dejan Stanković odigrao je solidnih 75. minuta u novom trijumfu Intera. ’Neroazuri’ su savladali Bolonju sa 3:1. Stanković je u 36. minutu imao sjajnu priliku kada je šutirao, a lopta se odbila prvo od desne, a zatim i od leve stative, nakon što ju je na liniji golman Emilijano Vivano uhvatio. Đenoa je poražena na gostovanju u Livornu, a Nenada Tomovića nije bilo u ekipi ’grifona’. Juventus je savladao Udineze minimalnim rezultatom, a za ’zebre’ su bili starteri Dušan Basta i Aleksandar Luković. Lacio je ponovo ostao bez pobede, ali su ’nebeskoplavi’ osvojili bod na gostovanju Napoliju Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za ekipu iz Rima. Atalanta je slavila u gostima protiv Sijene sa 2:0, a Ivan Radovanović je bio na klupi za rezerve.

Nemanja Vidić se vratio u tim Mančester Junajteda u pobedi nad Evertonom od 3:0. Vidić je odigrao standardno dobro, a u jednom duelu, srpski reprezentativac je laktom nehotično razbio arkadu štoperu gostiju Džonu Heitingi, ali je holandski reprezentativac odbacio mogućnost da je udarac bio nameran. Čelsi je bio još ubedljiviji protiv Vulvsa (4:0), a meč je obeležio debi Nemanje Matića u prvom timu ’plavaca’. Srpski internacionalac je ušao u igru u 70. minutu umesto Florana Malude. Istovremeno, meč su na klupama za rezerve presedeli Bane Ivanović i Nenad Milijaš.

Od srpskih fudbalera koji igraju u Španiji, niko nije istrčavao na teren proteklog vikenda. U duelu Malage i Saragose nije bilo Milana Stepanova, kao ni Ivana Obradovića koji je još povređen. Ivica Dragutinović je i dalje povređen, ali bi mogao da zaigra protiv Uniree u LIgi Šampiona. Nikola Žigić je bio na klupi za rezerve tokom pobede Valensije nad Osasunom.

U Bundesligi, Zdravko Kuzmanović je imao relativno uspešan nastup. Srpski reprezentativac je u remiju Štutgarta sa Hertom (1:1) u 82. minutu dao gol za izjednačenje, ali je samo tri minuta kasnije isključen zbog drugog žutog kartona.



Nemanja Pejčinović bio je starter u ekipi iz Berlina, dok je Gojko Kačar ušao u igru u 73. minutu. Neven Subotić je, po običaju, igrao svih 90 minuta za Dortmund, koji je remizirao sa Menhengladbahom 0:0. Za goste nije igrao Srđan Baljak. Za svoje ekipe prošlog vikenda nisu igrali ni Duško Tošić, kao ni Nikola Petković. U Cvajti, Minhen 1860 je savladao Arminiju minimalnim rezultatom, a za domaću ekipu igrali su Antonio Rukavina i Aleksandar Ignjovski.

U Belgiji se Anderleht učvrstio na vrhu, a u novoj pobedi Nemanja Rnić je bio na klupi za rezerve. Standard je izgubio od Genta sa 2:1, a Milan Jovanović je igrao do 76. minuta, dok su ceo meč za domaću ekipu odigrali golman Bojan Jorgačević iMiloš Marić, koji je dobio i žuti karton.

Grenobl i Lion su podelili bodove (1:1), a Danijel Ljuboja je u 73. minutu postigao izjednačujući pogodak, samo pet minuta nakon što je ušao u igru.



Prethodno je, u 70. minutu, Grenobl ostao sa desetoricom na terenu zbog isključenja Kurtoe. Za domaću ekupu nije igrao Milivoje Vitakić. Nenad Džodić je, posle odrađen suspenzije, stadardno odigrao svih 90 minuta za Monpelje koji je savladao Lil sa 2:0. Milan Biševac zbog povrede nije učestvovao u pobedi Valensijena u Bordou (1:0). Defanzivac Valensijena bi mogao da se vrati već za naredni meč. U ekipi Bordoa nije bilo Ivana Stevanovića, a Nenad Kovačević i Dejan Milovanović su pobedu Lansa nad Nansijem posmatrali sa klupe za rezerve.

Tvente je nastavio sa pobedničkim nizom, a u vodećoj ekipi holandskog prvenstva i dalje nema Slobodana Rajkovića koji se oporavlja od povrede. PSV je bio ubedljiv protiv Heraklesa (4:0), a Danko Lazović je odigrao ceo meč. Jagoš Vuković je u igru ušao u 77. minutu i deset minuta kasnije sjajnim pogotkom sa 20 metara postavio konačan rezultat.



Ajaks je u Amsterdamu savladao Herenven sa 5:1, a Marko Pantelić je bio strelac trećeg kola za ’kopljanike’ u 28. minutu, a iz igre je izašao četiri minuta pre kraja.



Miralem Sulejmani je uprkos impresivnim mečevima za mladu reprezentaciju Srbije , ušao u igru tek u 72. minutu. Groningen je poražen od Valvijka sa 3:1, a Goran Lovre je igrao svih 90 minuta. Stefan Babović je propustio meč Fejenorda zbog lakše povrede.

Kolo pre kraja u Rusiji, Rubin je remijem sa Zenitom (0:0) odbranio titulu prvaka. Za goste, koji zauzimaju treću poziciju, do 57. minuta igrao je Mateja Kežman. Ekipa iz Kazanja je titulu obezbedila zahvaljujući trijumfu CSKA u gradskom derbiju sa Spartakom. Ekipa CSKA je slavila sa 3:2, a Miloš Krasić je zamenjen u poslednjem minutu meča. FK Moskva je na svom terenu poražena od Naljčika sa 2:0, i tako je ispala iz trke za Ligu Šampiona. Zvonimir Vukić je izašao iz igre devet minuta pre kraja. Amkar je savladao Himki sa 2:0, Nikola Drinčić je igrao celu utakmicu, dok je Predrag Sikimić zamenjen u 84. minutu. Tom je dobio Rostov sa 2:1, a Đorđe Jokić je odigrao svih 90 minuta za domaćine. U gostujućoj ekipi Dušan Anđelković je bio starter, a Branimir Petrović je igrao poslednjih deset minuta.

U velikom derbiju ukrajinskog prvenstva, koje se nastavilo posle dve nedelje pauze, Dinamo je ubedljivo savladao Šahtjor sa 3:0. Miloš Ninković je igrao do 72. minuta, dok je Igor Duljaj bio na klupi za rezerve gostiju. Vladimir Dišljenković zbog povrede nije branio za Metalurg, a Đorđe Lazić je odigrao ceo meč. Vorskla je savladala Obolonj sa 3:2, a strelac trećeg gola bio je Jovan Markovski.

U velikom solunskom derbiju, PAOK je savladao Aris sa 4:1, a gostujuću ekupu je u 20. minutu sa penala ’načeo’ Vladimir Ivić.



U derbiju kiparskog prvenstva, APOEL je pobedio Anortozis sa 2:0, a prvi pogodak za domaću ekipu postigao je Nenad Mirosavljević u 71. minutu, a iz igre je izašao devet minuta kasnije. Predrag Ocokoljić je igrao svih 90 minuta.



Milan Dudić je konačno „igrao“ za Salcburg, ali je u igri proveo samo nekoliko sekundi. Saše Ilića nije bilo u sastavu, kao ni Vladimira Stojkovića u Sportingu, čiji su saigrači zatražili od uprave da golman srpske reprezentacije što pre napusti ekipu.

Švajcarci su igrali kup i Bazel je dobio Cirih sa 4:2. Marka Perovića nije bilo u ekipi, dok je Milan Gajić igrao za goste. Ivan Ergić je nastupio za Bursu koja je savladala Gacijantep sa 1:0, dok je Nemanja Vučićević bio bez učinka za 70. minuta igre u demoliranju Hapoela iz Petah Tikve rezultatom 7:1.

Miroslav Radović je igrao u remiju Legije sa Polonijom, dok je Ivan Đurđević bio strelac trećeg kola za Leh u pobedi nad Ruhom od 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve