Nova vest
Fudbal

Subota, 21.11.2009.

16:38

Rubin odbranio titulu prvaka Rusije

Fudbaleri Rubina iz Kazanja odbranili su titulu prvaka Rusije, pošto su u pretposlednjem kolu nacionalnog prvenstva igrali nerešeno sa ekipom Zenita 0:0.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rubin je remijem protiv ekipe iz Sankt Peterburga kolo pre kraja stigao do nedostižne prednosti od pet bodova, pet više od drugoplasiranog moskovskog Spartaka koji je u subotu na domaćem terenu poražen od ekipe CSKA rezultatom 3:2.

Spartak je pobedom mogao da ostane u trci za titulu, ali je i pored ranog vođstva primio gol u 88. minutu koji je Rubinu doneo drugu titulu prvaka Rusije u istoriji kluba.

U veoma zanimljivom meču Aleks Mesčini je u 8. minutu, golom iz penala, doveo Spartak u vođstvo, ali je potom CSKA preokrenuo rezultat golovima Alana Džagoeva i Tomaša Necida u 45 I 49. minutu.

Domaći tim u 65. minutu golom Velitona stiže do rezultatskog egala, ali pobedu ekipi CSKA I titulu Rubinu donosi, svojim drugim golom na meču, Necid dva minuta pre kraja meča.

Spartak je uspeo da osigura nastup u Ligi šampiona naredne sezone pošto ima četiri boda prednosti u odnosu na ekipe Zenita i Lokomotive, koja je u gradskom derbiju savladala moskovski Dinamo (2:0). Strelci na tom meču bili su Dmitri Torbinski i Vagner.

Na začelju tabele, Kuban Krasnodar je stigao do minimalne pobede protiv ekipe Tereka. Odluka je pala u 54. minutu kada je Igor Ševčenko bio precizan sa bele tačke. Krasnodar, ipak, još uvek zaostaje tri boda za ekipom Rostova, koja je poražena u duelu sa Tomskom 2:1.

Spartak Nalčik i Amkar Perm obezbedili su opstanak u elitnom društvu sigurnim pobedama protiv Moskve i Himkija, dok je moskovski Saturn savladao Krila Sovjetov sa 3:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve