Nova vest
Fudbal

Petak, 20.11.2009.

20:45

Federer brani Anrija

Prvi teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da navijači i mediji ne bi trebalo da kritikuju francuskog fudbalera Tijerija Anrija zbog njegovog igranja rukom.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

"Sve se to desilo u deliću sekunde, ne možete da ga krivite. Ako sudija nije video, to znači da sistem ne valja. Bilo je nebrojeno sličnih situacija, a i koliko golova nije priznato a bili su validni. Ovo je samo jedna u nizu takvih situacija", rekao je Federer.

Federer je ocenio da su mediji u Velikoj Britaniji i Irskoj preuveličali celu situaciju.

"Kritike su prestroge. To je zato što smo u Britaniji. Čini mi se da u Francuskoj stvari stoje drugačije", rekao je Švajcarac.

Anri je posle utakmice priznao da je igrao rukom, a Federer je ocenio da to neće promeniti loše mišljenje koji deo navijača sada ima o njemu.

"On se izvinio. Ljudima smeta što je to uradio tek nakon utakmice, ali čak i da je to uradio posle samo pet sekundi, bilo bi kasno", rekao je Federer.

Iako mu se u tenisu nije dopalo uvođenje "čelindža" i pregledanje snimka spornih situacija, Federer je ocenio da bi u fudbalu to bilo dobro.

"Pomalo sam iznenađen što ovakve i slične odluke i dalje imaju veliki uticaj na rezultat. Sa današnjom tehnologijom to bi moglo da se promeni. Čini mi se da je to potrebnije fudbalu nego tenisu", izjavio je Federer.

"Naravno, ne možete kod svake sporne situacije da zaustavite igru, ali nešto mora da se promeni kako se ovakve stvari ne bi ponavljale. Usporeni snimak bi sve rešio, a umesto toga, sada se sve pretvara čak i u političku debatu", zaključio je švajcarski teniser.

Irci su u prvom meču baraža kod kuće izgubili sa 1:0, a u Parizu su poveli u prvom poluvremenu. Francuska je u produžecima stigla do izjednačenja, pošto je Anri umirio loptu rukom, potom je nogom dodao do strelca Vilijama Galasa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve