Nova vest
Fudbal

Petak, 20.11.2009.

13:31

Zvezda modernizuje prodaju ulaznica

Fudbalski klub Crvena zvezda uvešće za prolećni deo sezone novi sistem prodaje ulaznica za utakmice i novu proceduru ulaska na stadion.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Potpredsednik Zvezde Aleksandar Antić na konferenciji za novinare istakao je da vrednost te investicije, koju će realizovati švedska kompanija Iticket i domaća firma Ginger RCA, iznositi oko dva miliona evra. Sistem će omogućiti kupovinu ulaznica putem interneta i mobilnog telefona i biće u rangu najmodernijih sistema koji se koriste na planeti.

"Posle dugog niza teških godina krize koju smo preživeli, vreme je da uđemo u novu fazu... Pored sređivanja teške finansijske situacije, a i na tom planu pokazujemo znake života, vreme je i da ozbiljno investiramo u naš stadion i stanemo rame uz rame sa stadionima kakvi su Alijanc Arena i Old Traford", izjavio je Aleksandar Antić.

Potpredsednik Zvezde je najavio i da bi klupski stadion početkom prolećnog dela sezone trebalo da dobije i novi semafor.

Direktor kompanije Ginger RCA Milan Begić objasnio je da će ulaznice za utakmice Crvene zvezde od proleća moći da se kupuju putem interneta, mobilnih telefona, bankomata, ali, kao i sada, preko disributera i na blagajnama.

"Zvezda će dobiti najmoderniji sistem koji trenutno postoji i koji je ugrađen na sedam od 10 stadiona na kojima će se sledeće godine igrati Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi", rekao je Begić i dodao da takav, pa čak i zastarelije sisteme imaju i stadioni Čelsija, Seltika, Šahtjora, Benfike, Porta i drugi moderni stadioni Evrope.

"Novi sistem će smanjiti redove, zbog nove procedure ulaska na tribinama će biti tačno onoliko ljudi koliki je kapacitet. Ulaznice će, recimo, moći da se naruče preko sajta Zvezde, odštampaju kod kuće i koriste pri ulasku na stadion. 'Pametnim' telefonima moći će da se naručuju bar kodovi, koje će sistem prepoznavati", dodao je.

Investicijom u stadion Zvezde kompanija Iticket ući će na tržište jugoistočne Evrope, pošto je do sada radila samo na Skandinavskom poluostrvu, gde je najveći distributer ulaznica, sa preko 15 miliona prodatih svake godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve