Nova vest
Fudbal

Petak, 20.11.2009.

12:21

Francuska ministarka za novi meč

FIFA bi trebalo da naloži ponovno odigravanje mečeva na čiji rezultat utiče neregularnost, ocenila je ministarka ekonomije Francuske Kristin Lagard.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Očigledno je da sam veoma srećna što se Francuska plasirala na prvenstvio sveta, ali isto tako mislim da je ovo bio žalostan način da se kvalifikujemo na Mondijal u Južnoj Africi", rekla je Lagard.

Igranje rukom Tijerija Anrija u utakmici između Francuske i Republike Irske bilo je neregularno i Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) bi trebala da razmotri mogućnost zakazivanja nove utakmice.

Ona je precizirala da bi FIFA "u ovakvim okolnostima" trebalo da poništi rezultat meča i zakaže novu utakmicu.

"FIFA bi trebalo da razmotri svoj pravilnik i možda, da zakaže novu utakmicu" rekla je Lagard.

Zvaničnici FIFA su izjavili da bi novi meč mogao da bude održan jedino pod uslovom da se sa tim saglase obe federacije.

Francuski napadač Anri priznao je posle utakmice baraža za plasman na Mondijal protiv Republike Irske da je rukom dodao loptu saigraču Vilijamu Galasu koji je potom postigao izjednačujući gol (1:1) i obezbedio Francuskoj učešće na prvenstvo sveta.

Fudbalska federacija Irske je već zatražila od FIFA da ponovi utakmicu, ističući da to ne bi bio presedan, posto je već jednom - 2005. godine, ponovljen meč izmedju Bahreina i Uzbekistana zbog tehničke greške sudije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve