Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.11.2009.

11:22

Van Persi na lečenju u Beogradu

Fudbaler Arsenala Robin van Persi doputovao je u Beograd gde će narednih dana biti podvrgnut posebnom tretmanu za lečenje sportskih povreda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Doktorka iz Beograda je razvila tretman u kojem ubrizgavanjem tečnosti iz placente na povređeno mesto, višestruko ubrzava oporavak. Pre van Persija, kako saznaje B92 u Beogradu su na terapijama bili i fudbaler Mančester Sitija Vensan Kompani, kao i igrači Liverpula Josi Benajun i Albert Riera koji su brojni Beogradjani u subpotu mogli da vide u Knez Mihajlovoj ulici.

Holanđanin je doputovao u Beograd sa odobrenjem menadžera Arsena Vengera, da bi se podvrgao neuobičajenom tretmanu.

Van Persiju su pokidani ligamenti u desnom članku na prijateljskom meču između Holandije i Italije proteklog vikenda. Prema prvim procenama lekara, Holanđanin bi zbog te povrede odsustvovao sa terena oko sedam nedelja, ali bi posle tretmana u Beogradu taj oporavak mogao da se svede na samo par nedelja.

Van Persi je za mogućnost lečenja u Beogradu saznao od svojih bivših saigrača iz Fejenorda, Danka Lazovića i Orlanda Engelara.

Ona je pomalo nejasna po pitanju njenih metoda, ali znam da vas prvo dugo masira sa tečnošću iz placente. Pokušaću i pošto ne može da naškodi, ukoliko pomogne, pomogne. Razgovarao sam sa glavnim fizioterapeutom Arsenala i klub mi je dozvolio da pokušam sa ovim tretmanom“, rekao je Van Persi.

Danko Lazović je proteklog meseca poslat u Beograd sa povredom butnog mišića zbog čega je trebalo da pauzira oko pet nedelja. Nakon tretmana placentom, Lazović se vratio na teren posle samo nedelju dana.

Van Persi je u dosadašnjem toku sezone postigao osam golova na 14 mečeva.

U Beogradu su pre nekoliko dana, iz istog razloga, boravila i dvojica fudbalera Liverpula Josi Benajun i Albert Riera. Prema prvim procenama, dvojac ’crvenih’ bi trebalo da odsustvuje sa terena tri do četiri nedelje, ali bi mogli da budu u kombinaciji za tim već za subotnji meč sa Mančester Sitijem.

Prethodno su na tretman u Beograd dolazili i Vensan Kompani, Orlando Engelar, kao i bivši mladi reprezentativac Srbije Goran Lovre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve