Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.11.2009.

17:26

Deko: "Imali smo sreće"

Fudbaleri Portugala slavili su u prvom meču baraža za SP, protiv selekcije Bosne i Hercegovine (1:0), ali su složni u oceni da je sve još uvek otvoreno.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Gotovo svi portugalski reprezentativci smatraju da su pobedu zaslužili, ali priznaju da su imali i dosta sreće jer nisu primili gol. Portugalci smatraju da ih u sredu, u Zenici, očekuje veoma teška utakmica u kojoj će domaća selekcija znati da iskoristi svoje prilike.

"Bila je to veoma teška utakmica, ali smo uspeli da u većem delu meča nametnemo svoju igru i da kontrolišemo loptu. Na kraju smo imali mnogo sreće što nismo primili gol i to je sada najvažnije. U Zenici ćemo morati da postignemo gol, a da bismo to uspeli da uradimo biće nam potrebno mnogo mudrosti", rekao je Deko.

Simao Sabrosa, takođe, smatra da još ništa nije gotovo i kaže da će on i njegovi saigrači u revanšu morati da budu veoma oprezni.

"Sigurno je samo da u Zenici ne smemo da branimo ovaj jedan gol. Uveren sam da smo toga svi svesni. Cilj će nam biti da što je moguće više držimo loptu i tako stvorimo prilike za postizanje gola. BiH je odlična reprezentacija, koja će sigurno znati da iskoristi sve šanse. Moraćemo da budemo veoma oprezni", rekao je Sabrosa.

Napadač Liedson slaže se sa saigračima u proceni da svi mogu da budu prezadovoljni ishodom prvog meča.

"Ostvarili smo glavni cilj, ali ne smemo zaboraviti da je sve moglo biti mnogo nepovoljnije za nas. U Zenici nas sigurno čeka paklena utakmica, a naša prednost je što će oni morati da jure rezultat. Imaćemo više prostora za igru i to ćemo morati da iskoristimo kako bi postigli bar jedan gol", rekao je Liedson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve