Nova vest
Fudbal

Nedelja, 15.11.2009.

13:58

U21: Srbija - Norveška 3:2

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Norvešku 3:2 u kvalifikacijama za EP 2011. u Danskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Junak pobede na stadionu "Karađorđe" bio je Miralem Sulejmani koji je postigao sva tri gola za naš tim i doneo veliki proekret posle vođstva gostiju od 2:0. Sulejmani je bio strelac golova u 42, 52. i 72.minutu, a svi su postignuti posle odličnih udaraca sa distance. Golove za Norvešku postigli su Foren u trećem i El Jounisi u 33. minutu.

Norveška je u prvom poluvremenu bila bolji tim na terenu, a veliku sreću izabranici selektora Dujkovića imali su u 37.minutu kada su Norvežani u situaciji "jedan na jedan" pogodili prečku. U prvom delu malo toga je funkcionisalo u igri Srbije, bile su primetne brojne slabosti, posebno kod izvođenja prekida (oba gola gostiju stigla su posle slabih reakcija u kaznenom prostoru), ali i u organizaciji igre na sredini terena.

Međutim, u drugom poluvremenu selekcija Srbije je na krilima Sulejmanija stigla do velikog preokreta, koji je bio kompletiran malo čudnim golom napadača Ajaksa, kome je lopta prešla preko noge prilikom šuta sa 25 metara, i prevarila golmana Norveške koji je stajao na petercu.

U finišu meča Srbija je imala još nekoliko vrlo izglednih prilika koje su imali Tadić i Aleksić, ali nije viđen još neki pogodak Srbije. Naša selekcija je ostala u trci za plasman na EP sa selekcijama Slovačke (koja vodi u grupi sa deset bodova) i Hrvatskom (druga sa 9 bodova i meč manje). Srbija u Grupi 7 posle pet utakmica zauzima treće mesto sa takođe devet bodova

U Grupi 7 u sredu igraju Slovačka i Hrvatska, a izabranici Ratomira Dujkovića sledeću utakmicu igraju u avgustu 2010. godine u gostima
protiv Slovačke.

Nakon toga Srbija će dočekati Hrvatsku 4. septembra, a poslednju utakmicu u kvalifikacijama 'orlići' igraju tri dana kasnije u gostima
protiv Kipra.

Pobednici deset kvalifikacionih grupa i četiri najbolje drugoplasirane ekipe plasiraće se u baraž, a pobednici tih duela igraće na Evropskom prvenstvu 2011. godine u Danskoj.

'Orlići' za tri dana u Kopenhagenu igraju prijateljsku utakmicu protiv Danske, koja će biti domaćin U21 šampionata ‘starog kontinenta’.

Tabela:
Slovačka 4 3 1 0 6:3 10
Hrvatska 4 3 0 1 8:5 9
Srbija 5 3 0 2 8:7 9
Norveška 5 1 1 3 8:10 4
Kipar 6 1 0 5 4:9 3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve